Túlélte a PERA a hibáktól hemzsegő Major kvali első napját

Túlélte a PERA a hibáktól hemzsegő Major kvali első napját

Lengyel mix ellen folytatják ma Aaronék. Vajon elérik este a zárt selejtezőt?

Elindultak az első Counter-Strike 2 Major selejtezői és egyelőre örülhetnek a magyar szurkolók, hiszen a PERA csapata túlélte az első napot. Ami már csak azért is nagy teljesítmény, mert egészen impozáns azon csapatoknak a névsora, akiknek ezt nem sikerült összehoznia: a KOI, a SINNERS, a PARIVISION, az Endpoint, az OG, a TSM, a Sprout és a CPH Wolves is kénytelen lesz az elejéről kezdeni a holnapi második alkalmon.

Szintén egyesre vizsgázott tegnap a platform, ahol a PGL lebonyolítja a kvalikat. A ChallengerMode nagyon távol állt a kiemelkedőtől. Eleve csak csúszással tudtak elindulni a meccsek, de az ilyesmi megesik. Viszont az általuk használt csalásvédelem miatt többen arra panaszkodtak, hogy kidobálja őket a szerver és/vagy hatalmas a pingjük játék közben. Mindezen felül még többen azt is kérdőre vonták a játékosok és az edzők közül, hogy mennyire hatékony az Akros nevű anti-cheat. Bár kézzel fogható bizonyítékot a cikk írásának idején nem láttunk arra, hogy ezzel valaki visszaélt volna. Olyan felvetésekkel, anekdotákkal viszont nem eggyel találkoztunk, miszerint az Akrost könnyebb kijátszani a vetélytársak szolgáltatásaival szemben és ez aggasztó.

Ezeket olvastad már?

A PERA ellenfele ma 16:00-tól egy lengyel mix lesz, ami az ágrajz szerint szczury123 névre hallgat. Ha ezt a kört is túlélik Aaronék, akkor pedig jó esély van rá, hogy olyan csapatokba futnak majd bele a következő fordulókban, mint az Espionage vagy a Gucci Gaming Academy. Ezek várhatóan jóval nagyobb ellenállást fognak kifejteni ellenük, mint eddig bárki.

Kövess Minket!



Gamer szótár