73 millió dollárt követel az Apple az Epic Gamestől a Fortnite-perek miatt

73 millió dollárt követel az Apple az Epic Gamestől a Fortnite-perek miatt

Átszámítva, több mint 25 milliárd forintot kéne fizetnie az Epic Gamesnek.

Évek óta húzódott a pereskedés az Apple és az Epic Games között, melynek az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága most vetett véget. Az egész hercehurca annak köszönhető, hogy az Epic betámadta az Apple-t amiatt, hogy a Fortnite-ban történő mikrotranzakcióknak egy jelentős %-át zsebre teszik – ez az App Store-nál egy bevett gyakorlat –, mely következtében jelentős összegektől esik el a játék fejlesztője. Az eredménye az lett, hogy az iOS eszközökön elérhetetlenné tették a Fortnite-ot, valamint pereskedés vette kezdetét.

Ahogy fentebb is említettem, az ügy végre lezárult, az Epic vádjai pedig elutasításra kerültek – egy kivételével. Ezután jelentette be az Apple, hogy ők több mint 80 millió dollárt költöttek a megfelelő jogi védekezésre, melynek nagy részét – 73 millió dollárt – szeretnék, ha a Fortnite tulajdonosai megtérítenének a számukra.

Ezeket olvastad már?

Most még kérdéses, hogy mennyire helytálló a követelés, de a rajongók máris aggódni kezdtek a Fortnite jövőjével kapcsolatban. Mindenki megnyugodhat, ugyanis bármennyire is nagy összegről van szó, a 73 millió dollár nem veri a földhöz őket. 2023. márciusában 245 millió dollárt fizetett az Epic a megtévesztett közösség számára, és az sem gyakorolt hatást ajátékaikra.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN