A konzolosok körében népszerűbb a Fortnite, mint a CoD, a GTA és a Roblox összesítve

A konzolosok körében népszerűbb a Fortnite, mint a CoD, a GTA és a Roblox összesítve

A konzoljátékosok 2023 novemberében több mint 1,6 milliárd órát töltöttek a Fortnite-tal.

Meglepő, de a Fortnite a valaha volt legjobb évét tudhatja a háta mögött, ugyanis a 7 éves fennállása óta nem érkeztek akkora volumenű, és olyan sikeres fejlesztések mint 2023-ban. Ha rövid időre is de visszatért az régi játék Chapter 4 Season OG alatt –, ezután pedig azonnal kezdetét vette a Chapter 5, ami valóban egy új fejezetet nyitott meg a játék történetében. Természetesen számtalan különleges mód is érkezett a kreatív pályákon túl, mint például a LEGO Fortnite, a Fortnite Festival vagy a Rocket Racing.

Na de ez mit is jelent számszerűsítve? Az Ampere Analysis kutatása rámutatott arra, hogy a konzolosok jóval több időt töltenek a Epic Games játékában, mint más címekben. A novemberi hónapban rekord mennyiségű, 1,6 milliárd órát öltek bele, amivel messze lekörözi az összes vetélytársát. Sőt, ez azt jelenti, hogy többet Fortnite-oztak a konzoljátékosok, mint amennyi időt bármelyik Call of Duty, Grand Theft Auto vagy Roblox világában összesen töltöttek.

Ezután felmerülhetne a kérdés, hogy innen még lehetséges-e szintet lépni, de az Epic Gamest ismerve van még számos aduász a tarsolyukban – reméljük köztük található a belső nézetes mód is. Az viszont nem valószínű, hogy idén is képesek lesznek produkálni a 2023-ban felmutatott eredményeket, de mi a legjobbra számítunk, a cél pedig úgyis az, hogy a játék minél hosszabb távon tudjon újítani, ezáltal pedig élvezhető legyen.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár