A brit hadsereg elkészítette a saját Fortnite térképét, hogy ott toborozzon

A brit hadsereg elkészítette a saját Fortnite térképét, hogy ott toborozzon

Megosztotta a közösséget az eset, jelenleg az Epic Gamesnél pattog a labda.

A Fortnite Creative részlegének hála, ma már bárki könnyedén készíthet különböző térképeket, melyeknek semmi sem szab határt, így a játékosok megvalósíthatják a legvadabb elképzeléseiket is. A napokban futótűzként terjedt a hír, hogy ezt a brit hadsereg is igyekszik kihasználni, és létrehoztak egy pályát, méghozzá toborzási szándékkal. A tervük az, hogy jövő héten élőben közvetítik a két legendás tartalomgyártó – Yung Filly és Elz – összecsapását a Operation: Belong esemény keretében, közben pedig a hadsereget népszerűsítik.

Jelenleg a terv még az Epic Games jóváhagyására vár, hiszen egyértelműen szerepel a szabályzatban, hogy „tilos a katonai beiratkozás reklámozása", ami ebben az esetben félreérthetetlenül történik, ugyanis a promóciós videóban is elhangzik többek között a „Te ide tartozol" szlogen, melyet a hivatalos weboldalukon is használnak. Ez Epic jelenleg nem kommentálta a történteket, csupán elmondták, hogy a szokásos moderálási folyamat zajlik.

Ezeket olvastad már?

A játékosok reakciói vegyesek. Egyeseknek nagyon tetszik a készített térkép, és azt hangoztatják, hogy szívesen játszanának rajta, míg mások egy „Black Mirror szarságnak" gondolják, aminek normális körülmények között nem szabadna megtörténnie.

„Nem hiszem el, hogy az én adópénzemet arra fordítják, hogy gyermekeket toborozzanak a hadseregbe” – írja egy hozzászóló. „Ez aljas. Szégyellje magát mindenki, aki ebben részt vesz" – hangoztatja egy másik.

A tervek szerint holnap – azaz január 24-én – kerül sor az összecsapásra a brit hadsereg Twitch-csatornáján. A közösség csak akkor fogja megtudni, hogy végül elutasították, változtattak rajta, vagy jóváhagyták-e a tervüket.

Kövess Minket!



Gamer szótár