A GTA 6 miatt kell a Sonynak kiadnia a PlayStation 5 Prót?

A GTA 6 miatt kell a Sonynak kiadnia a PlayStation 5 Prót?

A Sony pénzügyi előrejelzései az elemzők szerint arra utalnak, hogy jönnie kell a PlayStation 5 Prónak, méghozzá minél hamarabb.

A GTA 6 várhatóan 2025-ben jelenik meg, de csakis konzolokra. Ez a PC-játékosoknak nyilván kellemetlen, hiszen mint azt a GTA 5-nél is láthattuk, az emberek ezen a platformon is odavoltak a játékért. De benne van a pakliban, hogy a konzoljátékosok öröme sem lesz maradéktalan, ha egyszer majd megjelenik a több mint 10 éve várt folytatás. Ugyanis a jelenlegi PlayStation 5 vagy Xbox Series X|S masinák ereje nem biztos, hogy elég lesz ahhoz, hogy ilyen látványt kihajtson optimális felbontás és képfrissítés mellett. Azonban a CNBC riportjában azt állítja, hogy a Sony már készül a megoldással, azaz egy PlayStation 5 Pro konzollal.

Az amerikai lap szerint a Sony még idén kiadhat egy új PlayStation 5 Prót, amely jobb teljesítményt ígér az alapgépnél. Ezzel egyben azt a problémát is orvosolhatná a japán cég, hogy szépen fogynak a konzolok, csak idén már inkább csökkeni fognak az eladások, mintsem növekedni. A 2020 novemberében kiadott PS5 már hanyatlásnak indult a Sony elemzői szerint, azaz elérkezett az a piacon egyébként megszokott időszak, amikor még pár évig árulják a konzolt, de már készülni kell a következő generációra, mielőtt teljesen elmúlik az érdeklődés. Ilyenkor pedig egy kicsit el lehet még nyújtani ezt a hanyatlást azzal, hogy kiadnak egy generációközi frissítést, vagyis egy PS5 Prót.

Ezeket olvastad már?

Serkan Toto, a japán Kantan Games nevű tanácsadó cég vezetője a következőket mondta erről a CNBC-nek:

„Széleskörű megegyezés tárgya a videójáték-iparban, hogy a Sony az év második felében készül kiadni a PS5 Prót. A Sony biztosra akar menni, hogy van egy remek hardvere a GTA 6 2025-ös megjelenésére.”

A Sonynak azonban nem csak az a baja, hogy egyre kevesebb PlayStation 5-öt tudnak eladni, hanem az is, hogy az egységenkénti profit egy évtizede nem volt ilyen alacsony. A legutóbbi pénzügyi beszámolójában a japán cég hangsúlyozta, hogy ezen javítani kell. George Jijiashvili, az Omdia elemzője szerint ez szintén egy PS5 Pro megjelenésére utalhat. De ebben az is benne van már, hogy várhatóan a jelenlegi konzol árát nem csökkentik, hanem afölé pozícionálják majd az újat. Emiatt lehetséges az, hogy a Sony továbbra is azzal számol, hogy az éves hardvereladások összességében csökkeni fognak a továbbiakban is, hiába lesz a piacon egy új hardverük.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések