Egy világbajnok focista a GTA miatt érzi magát otthon Los Angelesben

Egy világbajnok focista a GTA miatt érzi magát otthon Los Angelesben

De vajon a San Andreas vagy a GTA 5 hagyott ilyen mély nyomokat Hugo Llorisban?

A Grand Theft Auto franchise sok mindenre jó, de arra pont nem számítottunk, hogy valaki ezekből a játékokból tanul meg tájékozódni olyan hatalmas városokban, mint például Los Angeles. Igaz, hogy a Rockstar Games ügyesen lemodellezett több látványosságot is a 3,849 millió főt számláló kaliforniai városból. De azért ha valaki összehasonlítja a játékot a valósággal, valószínűleg minden hasonlóság mellé talál tíz különbséget is. Ennek ellenére úgy fest, hogy a francia futball válogatottal világbajnoki címet szerző Hugo Lloris számára pont a GTA nyújtott segítséget abban, hogy otthon érezhesse magát, miután a Tottenham Spursből az LA FC-be igazolt.

Lloris a GetFootballNewsFrance-nak adott interjújában beszélt arról, hogy 12 évnyi londoni lét után milyen érzés volt Los Angelesbe költözni:

„Úgy tűnik, hogy lakosság szempontjából minden lépéssel egyre nagyobb [településre költözöm], de szerintem itt megállok. A filmipar, Dr. Dre, a GTA... Annyit játszottam azt a játékot a PlayStationön, hogy anélkül ismertem minden egyes nevezetességét a városnak, hogy valaha is jártam volna itt.”

Ezeket olvastad már?

Az nem derült ki, hogy pontosan melyik GTA-ra is gondolt Lloris. Mert ugyan a GTA 5 ugorna be a többségnek először, a San Andreasban is egy virtuális Los Angelest járhattunk be. Bár ha tényleg ennyire otthon érzi magát a városban csak azért, mert valamikor sokat GTA-zott, valószínűbb, hogy az utóbbira gondolt. Továbbá egy 37 éves futballistáról beszélünk, ezért bőven benne van a pakliban, hogy mind a kettővel játszott.

Llorisnak egyébként több jó ajánlata is volt, mielőtt úgy döntött, hogy Los Angelesben folytatja a focizást: állítólag a Bayer Leverkusen, a Newcastle United, az OGC Nice és a PSV Eindhoven is megkereste őt, ráadásul ezek jobban fizető ajánlatok is voltak. De talán részben a GTA miatt is dönthetett úgy, hogy az LA FC lesz a tökéletes választás a számára. Ha pedig jól érzi magát ott, és már az eddigi karrierje során elért néhány szép eredményt is, akkor nehéz felette ítélkezni.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések