Hullanak a fejek a Battlefield széria körül, végre megújulhat a játék?

Hullanak a fejek a Battlefield széria körül, végre megújulhat a játék?

Vajon feltámadhat még a Battlefield-széria vagy arra a sorsra jut, mint a Medal of Honor?

A mai napig sírok egy remek Battlefield-játék után! Imádom a szériát, még a rosszabb darabokban is tudok szórakozást találni, ettől függetlenül szerintem az utolsó valamirevaló Battlefield a 2016-os Battlefield 1 volt, míg a széria legjobb epizódja - megosztott első hellyel - a Battlefield 2 és 3. Nem volt rossz a két Bad Company epizód sem, sőt még a BF4 és a BFV is el tudott szórakoztatni egy ideig, de a BF2-höz és BF3-hoz egyik sem tudott felnőni. A fejlesztők legutóbbi próbálkozása a Battlefield 2042 volt, ami úgy próbálta megújítani a receptet, hogy közben hű akart maradni az eredetihez... óriási pofára esés lett belőle. Talán a széria legrosszabb darabja, de még abba is beleöltem pár tucat játékórát és még a mai napig megnézek egy-két meccset a nagyobb frissítések után.

Számomra, ha FPS-multiplayerről van szó, akkor a Battlefield-széria az etalon, épp ezért szeretném ha végre kapnánk egy a Battlefield névhez méltó epizódot. Ha minden igaz, pont ezen ügyködik az EA, több fronton is. Külön csapat felelős egy új, csakis singlepalyer kampányt tartalmazó Battlefield részért (remélem, hogy ez a Bad Company 3 lesz), míg egy másik csapat a következő multiplayer BF-epizódot hegeszti. Sőt, úgy tűnik, hogy mindemellett még egy free to play Battlefield battle royale mód is készül. Utóbbit nem igazán értem miért, a modern gaming igazi tébolya a battle royale véleményem szerint. Dehát, ízlések és pofonok.

Ezeket olvastad már?

A szívem mélyén félve, de azért bízom még az EA-ben és a DICE-ban. Ha azonban a következő Battlefield-játékot is eltolják, az a széria végét is jelentheti. Úgy tűnik, hogy ők is érzik ezt és szerintük is szükség van a módosításra. Marcus Lehto, a Ridgelline Games kreatív igazgatója (ők feleltek egészen eddig az új rész singleplayer élményéért), néhány hete intett búcsút a csapatnak. Távozását az EA ekképp kommentálta:

„Marcus Lehto nemrég úgy döntött, hogy elhagyja a projektet. Hogy munkálataink zavartalanul folytatódhassanak, a Criterion (Burnout, Star Wars Battlefornt II, Need for Speed Unbound - a szerk.) vette át a singleplayer Battlefield fejlesztését."

Most pedig egy újabb vezető beosztású személy hagyta ott a Battlefield-csapatát. Craig Morrison 2021-ben csatlakozott a szériáért felelős stúdióhoz, 2022 óta pedig vezető kreatív igazgatóként tevékenykedett a Battlefielden. LinkedIn profilja alapján idén februárban távozott a cégtől és immár a Blue Scarab Entertainment csapatát erősíti.

Túlzás lenne azt állítani, hogy épp ők felelősek a széria sikertelenségéért, az viszont biztos, hogy kreatív igazgatóként ők is formálták a modern Battlefield játékokat. Az én szememben tehát hiába veszített el két vezető beosztású embert a Battlefield stúdiója, ez még könnyedén előnyükre válhat.

Apropó, Battlefield!

A Battlefield 2042 hamarosan ingyen is játszható lesz. Úgy már mindenképpen megér majd egy próbát.

Kövess Minket!



Gamer szótár