Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.

Most lerántjuk a leplet a titokról!

Ezt jegyzsebnek vagy aprózsebnek hívják, és az eredete a brit történelemben keresendő. Nem, eredetileg nem a jegyek tárolására szolgált, hanem azért helyezték a lovasok kabátjára, hogy abban tarthassák az útdíj megfizetéséhez szükséges aprót, és anélkül férhessenek a pénzükhöz, hogy ki kellene gombolkozniuk.

Egyébként a jegyzseb a Lord Men's Fashion öltönyei között is kapható olasz öltönyökön is ugyanúgy megtalálható, bár napjainkban már nincs ennyire hasznos funkciója, még annak ellenére sem, hogy a névjegykártyák vagy az aprópénz tárolásánál továbbra is jó szolgálatot tehet. 

Sőt, még vizuális szempontból is előnyös lehet azon magas és/vagy vékony férfiak számára, akinek hosszúkás törzse van.

A sportzakókon is megtalálható

Napjainkban új “szelek” köszöntöttek a sportosan elegáns férfi stílusra, és a sportzakók viselése előtérbe került, mivel tökéletes átmenetet képez átmenetet képez a kényelem és az elegancia között. Az erősebbik nem tagjai ezért viselik előszeretettel a délutáni koktélpartikra, a nagyobb családi rendezvényekre vagy akár az osztálytalálkozókra is.

A korábban említett jegyzseb pedig az 1930-as évektől kezdve ezeken a ruhadarabokon is jelen van, méghozzá rátett formában.

Tippek a vásárláshoz

Akár egy elegáns öltöny, akár egy sportzakó-farmer kombináció mellett teszi le a voksát, az első és talán a legfontosabb lépés, hogy megismerje a testalkatát. Ez alapján ugyanis gyerekjáték lesz majd rátalálni azokra a darabokra, amelyek kiemelik az Ön testének legjobb adottságait, az esetleges hátrányokat pedig eltakarják.

Továbbá érdemes még előre meghatározott költségvetés alapján szűkíteni az elérhető széles választékot. Így biztosan nem fog majd egy méregdrága öltöny mellett csak azért leragadni, mert az “dizájner”, hanem inkább arra koncentrál, hogy egy jól illeszkedő és jól készített darabot válasszon, amely árcédulától függetlenül mindig jobb benyomást kelt.

Végül az anyagról se feledkezzen meg!

Az Ön által kiszemelt öltöny vagy sportzakó kényelméhez nagymértékben hozzájárul az anyag, amelyből készült. Olyat válasszon, amely még a legmelegebb, legpárásabb időben is jól szellőzik, és lehetőség szerint nem gyűrődik, hogy kibírja az egész napos strapát a különböző események alkalmával, amely kitételeknek egyébként a természetes matériák többsége abszolút megfelel.

Ha netalántán kérdése merülne fel, akkor keresse bátran a fentebb már érintőlegesen említett Lord Men's Fashion csapatát!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.