Berepült az ablakon A holló szinkronos előzetese

Berepült az ablakon A holló szinkronos előzetese

Érdemes fenntartásokkal kezelni a látottakat.

A kilencvenes évek egyik legjobb filmjeként vonult be a történelembe A holló, és bár Alex Proyas rendezése tényleg sokak szívébe belopta magát, sajnálatos dolog miatt maradt mégis ilyen emlékezetes. Brandon Lee, a néha Bruce Lee fia az egyik jelenet során történt balesetben meghalt, pisztolylövés által okozott hasi sérülésben.

Ezeket olvastad már?

Most, hogy kiderült rebootolják a filmet, nem sok jót vártam, a legújabb trailer pedig csak megerősített ebben. Az 1994-es produkció a gótikus neo-noir és a bosszúfilmek keveréke, némi képregényes beütéssel. Időnként a sötét humor is felbukkan benne, miközben Brandon Lee a bosszúálló hős, Eric Draven bőrébe bújva pótolhatatlan és egyben makulátlan volt. Nemcsak ez volt a tökéletes szerep számára, de rendkívül elhivatottan keltette életre a karaktert. Az egyik jelenet forgatása során jeges vízbe merült, mert úgy gondolta, hogy a halálból való visszatérés rendkívül hideg érzés lehet. Nagyon komolyan vette a szerepet, szorosan együttműködött Alex Proyas rendezővel és Jeff Imada kaszkadőrkoordinátorral, hogy kidolgozzák Draven karakterét, beleértve a kinézetét és az egyedi harci stílusát, valamint a furcsa beszédmódját is.

Sajnos Lee a forgatás során elhunyt, amikor egy nem megfelelően elkészített lövést adtak le rá. A munkálatokat végül dublőrökkel és speciális effektekkel fejezték be, így mára egy igazi kultikus klasszikussal van dolgunk. Brandon Lee halálát tekintve – mindössze 28 éves volt, négy évvel fiatalabb, mint apja, Bruce Lee, amikor meghalt – a reboot sosem tűnt igazán jó ötletnek. Ez is egy olyan alkotás, amelyet békén kellett volna hagyni, de mint tudjuk Hollywoodban semmi sem szent és sérthetetlen – az új trailer 90 ezer like mellett 136 ezer dislike-ot gyűjtött be.

Az eredeti film megjelenése óta 30 év telt el, és három évtizeddel később még mindig túl korai lenne feltámasztani Eric Dravent. Ennek ellenére megtették, de az egész nagyon műnek hat az első képsorok láttán. Bill Skarsgård egyszerűen nem tudja hozni ugyanazt a figurát, akit három évtizeddel ezelőtt megismerhettünk.

Azt pedig, hogy a szinkron hozzátesz-e az új filmhez, azt döntsétek el ti:

A kultikus képregényalbum új filmváltozatát augusztus 22-től vetítik a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár