Quentin Tarantino nem csinálja meg utolsó filmjét, a The Movie Criticet

Quentin Tarantino nem csinálja meg utolsó filmjét, a The Movie Criticet

Akár kreatív, akár pénzügyi okokból dobta a filmkritikusról szóló filmjének ötletét Tarantino, az már biztos, hogy a The Movie Critic nem készül el.

Már legalább egy éve köztudott, hogy Quentin Tarantino 10. és egyben utolsó nagyjátékfilmje a The Movie Critic névre hallgat majd. Ebben korunk egyik legjobb rendezője a '70-es évek Los Angeles-ébe kalauzolta volna el a nézőket. A sztori – amire a cím egyértelműen utalást tesz – egy filmkritikusról szólt volna: elvileg a 2001-ben elhunyt Pauline Kael élete ihlette meg Tarantinót, mert fiatalkorában nagy rajongója volt az újságírónak. Az egyik főszerepben pedig az a Brad Pitt szerepelhetett volna, aki a Volt egyszer egy Hollywoodban Cliff Booth-ját alakította a legutóbbi közreműködésükkor.

A The Movie Critic azonban nem fog elkészülni – állítja a The Hollywood Reporter forrásaira hivatkozva. Tarantino döntésének pontos oka nem ismert, csak az bizonyos, hogy a rendező fogta a terveit, bevágta őket a fiókba, és most vissza fog ülni az íróasztalához, hogy előlről kezdje az ötletelést, csináljon valami teljesen mást. Spekulációk azonban vannak, ezek alapján pedig az okozhatott problémát, hogy nem talált forgalmazót.

Ezeket olvastad már?

A The Movie Critic finanszírozása kapcsán csak annyit lehet tudni, hogy a nyáron forgattak volna egy napon át Kaliforniában, ezért cserében kaptak volna 20,5 millió dollárnyi adójóváírást az államtól. A rendes forgatások viszont csak jövőre, valamikor 2025 elején indultak volna el, a pénz pedig mindvégig kérdéses volt. Egy időben valószínűnek tűnt, hogy a Volt egyszer egy Hollywoodbant is forgalmazó Sonyval dolgozzon együtt újra, szóval lehet ez ment félre.

Persze az is benne lehetett a pakliban, hogy a rendező nem volt elégedett a művével, és ezért dobta az ötletet. Elvégre a következő film után többet már nem szeretne készíteni, ezzel védve örökségét. Tehát nagyon nem mindegy, hogy mivel int búcsút a nagyvászonnak. Bármi is történt, Tarantinót ismerve hallani fogunk még erről – ha nem is ma, talán majd pár év múlva, amikor kijön a várva várt 10. film.

Kövess Minket!



Gamer szótár