ESL Pro League: Megvédi bajnoki címét torzsi és a MOUZ?

ESL Pro League: Megvédi bajnoki címét torzsi és a MOUZ?

Leskisson és TechBarát segítségével szakértjük meg, hogy mire is lehet számítani az ESL Pro League 19. szezonjának C-csoportjában.

Kedden indul az ESL Pro League 19. szezonja, ahol immáron 32 csapat versenyezhet az örök dicsőségért. Miután a hétvégén átvettük kommentátoraink segítségével, hogy mire számíthatunk a párhuzamosan folyó A-csoportban, B-csoportban, most itt az ideje megnézni a két magyarral induló C-jelűt is. Igen ám, nem csak a címvédő MOUZ játszik majd itt, hanem az a sl3nd is, aki nemrég az Endpointtól igazolt át a GamerLegionhöz. De vajon milyen esélyei vannak a magyaroknak a világ ellen? Megmondjuk!

Az április 30. és május 5. közötti C-csoportban a MOUZ, a Bad News Kangaroos, az ENCE, a GamerLegion, a FURIA, a Liquid, a FORZE és a Monte versenyeznek. A formátum, mint a tavalyi EPL-ek során, ezúttal is „triple elimination”, vagy ha úgy jobban tetszik, a vigaszágnak is van vigaszága, amelyet utolsó esély, legalsó ág néven szoktak emlegetni. Ez azt jelenti, hogy azon túl, hogy végig Bo3 a torna, még három élettel is indulnak a csapatok, ami igen nagy biztonságot ad az esélyeseknek a továbbjutásra.

A C-csoport nyitómeccsei

04.30., kedd 13:30-tól
MOUZ vs Bad News Kangaroos
ENCE vs GamerLegion
19:30-tól
FURIA vs Liquid
FORZE vs Monte

Ezeket olvastad már?

Az EPL csoportokról szóló cikkeink előtt megkérdeztük az Esport1TV kommentátorait – akik a következő három hétben veletek tartanak majd Máltába virtuálisan –, hogy mit gondolnak, kik lesznek ott a rájátszásban. A C-csoport kapcsán Leskisson és TechBarát is elmondták a véleményüket arról, hogy hogyan teljesítenek majd a magyarok az ESL Pro League alatt.

„Ne felejtsük el, hogy idén a megszokott egy helyett három magyar érdekeltség is lesz az EPL 19. szezonjában, hiszen a CÍMVÉDŐ!!! torzsi és a MOUZ mellett szurkolhatunk Aaronnak a PERA-ban, továbbá sl3nd is képviseli majd hazánkat a GamerLegion színeiben. Ketten ráadásul egy csoportban, a "C" jelzésűben kaptak helyet, és ha mindketten megnyerik a nyitómérkőzésüket, akkor a felső ági döntőben akár egymással is találkozhatnak. Erre pedig bőven van esély, hiszen a MOUZ első ellenfele az ausztál Bad News Kangaroos lesz, akik ellen abszolút a MOUZ az esélyes, illetve az ENCE – az aktuális formáját tekintve – sem egy legyőzhetetlen ellenfél sl3ndék számára.

Véleményem szerint a MOUZ az aktuális formája alapján veretlenül fogja hozni ezt a csoportot. Második helyre pedig a Liquidet mondanám, akik az IEM Chengdun már a szebbik oldalukat mutatták, így ebből a csoportból sem lehet kérdéses a továbbjutásuk, ha ismét azt a formájukat hozzák, mint amit Kínában. Továbbjutóként prediktálnám még a GamerLegiont is. A negyedik rájátszásba kerülő csapatot viszont nehéz megjósolni. Ha választani kéne, akkor az ENCE-t mondanám, ugyanis sem az arT nélküli FURIA-ba, sem a smooyával kiegészülő FORZE-ba, sem a Monte új ötösébe nem látom bele a legjobb 16-ba történő bekerülést.” – Leskisson

Forrás: HLTV/MAKKU

„Ahogy elnézem, a négy csoport közül talán ezt mondanám az egyik legerősebbnek és a legkiegyenlítettebbnek, már ami az erőviszonyokat illeti. A MOUZ az elmúlt időszak menetelései, torzsi, valamint Jimpphat húzóemberré válása okán a csoport fő esélyese. De azért jelen van még az IEM Chengdu egyik, számomra kellemes meglepetést okozó csapata, a Liquid is. Továbbá az ENCE-t és a FURIA-t sem szabad leírni, bár nekik azért jó napot kell kifogniuk, ha torzsiékat akarják elkapni. És hogy miért kiegyenlített a csoport? A többi név is megfordult már Tier 1-es események igazán előkelő helyszínein, még ha mostanában nem is annyira megy nekik – gondolok itt a Monte-ra, vagy a GamerLegionre –, úgyhogy a csoport további helyeiért öt csapat csatázik majd.” – TechBarát

Ha kíváncsi vagy rá, hogy igaza lesz-e a kommentátorainknak, akkor tarts az Esport1TV stábjával az ESL Pro League ideje alatt! Ehhez nincs más teendőd, mint felkeresni az esport1tv Twitch csatornáját április 23. és május 12. között. Jó szórakozást!

Kövess Minket!



Gamer szótár