Demokrácia Xboxon? – A PlayStationös Helldivers 2 fanok nem fognak örülni

Demokrácia Xboxon? – A PlayStationös Helldivers 2 fanok nem fognak örülni

Nagyon úgy tűnik, hogy a Sony tényleg nyitna a másik platform felé.

Soha nem gondoltuk volna, hogy a demokrácia terjesztése ilyen mókás elfoglaltság is lehet. A móka persze alapvetően azt takarja, hogy minden egyes bolygón megpróbáljuk hidegre tenni a rovarok és robotok szinte végeláthatlan seregét. Ehhez számtalan eszköz áll rendelkezésünkre, bár az utóbbi hetekben egyre inkább az foglalkoztatja a közösséget, hogy vajon a közelharci fegyverek nagyobb teret kaphatnak a jövőben, amelyre a fejlesztőcsapat pozitívan reagált, de semmi konkrétum nem derült még ki.

A Helldivers 2 már több, mint két hónapja megjelent és ez idő alatt elképesztő közösség épült köré, ami nem véletlen, hiszen nem csak az alapkoncepció remek, de az Arrowhead is remekül ért hozzá, hogy mivel tartsa fenn a játékosok érdeklődését. Mindezt úgy, hogy az egyik konzolra még nem futhatott be a játék. Egyelőre csak a PC-sek és a PlayStation tulajdonosok élvezhetik a masszív akciót, ez azonban hamarosan megváltozhat.

A The XboxEra Podcast legutóbbi epizódjában felvetődött, hogy már tárgyalóasztalhoz ült a Sony és a Microsoft a Helldivers 2 Xbox Series X|S platformra történő kiadásáról.

Újabb sorozás

A vállalat rájött, hogy az élő szolgáltatásként funkcionáló Helldivers 2 mit sem ér a játékosok nélkül. Mi lenne tehát jobb lehetőség a játékosbázis bővítésére, mint a játék bevezetése egy teljesen új platformra, és a crossplay fellendítése? Erre a gondolatra utalt "Shpeshal Nick" a legutóbbi XboxEra Podcast során:

„Tudjuk, hogy a PlayStationnek jelenleg új vezérigazgatója van, és szerintem ő nyitottabb lesz bizonyos dolgokra. Azt hallottam, bár nagyon-nagyon korai erről beszélni, előzetes tárgyalások folynak arról, hogy a Helldivers 2 esetleg Xboxon is tiszteletét teheti.”

Érdemes hangsúlyozni – ahogy Nick is teszi –, hogy ez nem megerősítés, csak pletyka. Ennek azonban abszolút van értelme, hiszen az utóbbi időben több ízben is közeledett egymáshoz a két gigacég álláspontja. Ráadásul mivel minkét platform esetében a profit a legfontosabb, ezért nem árt szem előtt tartaniuk, hogy egy ilyen lépés mérhetetlenül kiszélesítené a közösséget, és egy teljesen új piac számára tenné elérhetővé a játékot.

Kövess Minket!



Gamer szótár