Hála a lopott forráskódnak, már Nintendo Switch-en is fut a GTA 5

Hála a lopott forráskódnak, már Nintendo Switch-en is fut a GTA 5

A Rockstar Gamest kellemetlen helyzetbe hozó karácsonyi meglepetés, azaz a GTA 5 forráskódjának ellopása nélkül ez a Nintendo Switch port sem létezhetne most.

Április elején egy modder működésre bírta mobilon a Red Dead Redemption 2-t. Most pedig befutott a következő lépcsőfok a Rockstar Games játékainak portolásában: egy másik csapatnak azt sikerült megoldania, hogy a Nintendo Switch konzolján fusson a Grand Theft Auto 5 – írja a Gamerant. Az élmények között ugyan nincs nagy különbség a két példa között, azonban már önmagában is hatalmas teljesítmény az, hogy egyáltalán összejött a GTA 5 és az RDR2 futtatása a fejlesztők által támogatott platformokon túl olyan eszközökön is, ahol az igazat megvallva nem sok keresnivalója van ezeknek a címeknek jelen formájukban.

Mert mint azt az alábbi videón is láthatjátok, úgy szaggat a Switch-en a játék, mintha muszáj volna neki:

Ezeket olvastad már?

A portoláson dolgozó csapat magyarázata szerint a GTA 5 a Switch kézikonzol módjában, overclock nélkül futott. Ez részben meg is oldja a rejtélyt, hogy miért szaggatott annyira. Azonban azt is hozzátették még, hogy a felvételen sokkal rosszabbnak hat ez, mint amilyen valójában volt, tehát nem írhatunk mindent a Nintendo hardverének rovására a teljesítmény kapcsán. Bár az szintén lehúzza az összképet, hogy a grafika értelemszerűen közelebb áll egy krumplihoz, mint az azóta több ízben is szintre hozott PC-s vagy konzolos változatokhoz.

Sajnos pár perc után mindig kifagy a modderek szerint a játék, vagyis annál sokkal többre egyelőre nem alkalmas a port, mint hogy a fentihez hasonló videókat csináljanak róla. Viszont még ez sem lenne lehetséges, ha 2023 végén nem szivárog ki a GTA 5 lopott forráskódja. A karácsonyi meglepetésnek eleinte nem adtak hitelt a gaming lapok, de ez a Switch-port is ékes bizonyítéka, hogy tényleg megtörtént.

Kövess Minket!



Gamer szótár