Gamereknek építenek szigetet, ahova PUBG-s ugrással érkezhetnek a játékosok

Gamereknek építenek szigetet, ahova PUBG-s ugrással érkezhetnek a játékosok

A költsége körülbelül 370 000 000 000 forint lesz.

Az utóbbi években globális szinten lelassult az e-sport és a videójáték ipar fejlődése, amiben sok tényező szerepet játszott, többek között a koronavírus járvány is. Eközben viszont arra lehettünk figyelmesek, hogy a Közel-Kelet mindent megtesz azért, hogy ők váljanak a világ e-sport központjává, mely terv megvalósításához végtelen pénz áll a rendelkezésükre, amit nem félnek használni. Pár napja számoltunk be arról, hogy Szaúd-Arábia 19 játékban indít e-sport világbajnokságot, ahol 22,3 milliárd forintnyi nyereményért küzdhetnek meg a résztvevők. Egy ideje az is köztudott, hogy Abu-Dzabiban – az Egyesült Arab Emírségek fővárosa – pedig egy e-sport szigetet építenek körülbelül 370 milliárd forintból, amiről most további információk láttak napvilágot.

Vlad Belyanin, a True Gamers társalapítója beszélt arról, hogy a projekt megvalósításának költsége akár 1 milliárd dollár is lehet, de számításaik szerint ez az indulást követő 10 évben megtérül. A sziget otthont ad majd számos elképesztő luxus komplexumnak, ahol a profik és az amatőr játékosok is a legjobb körülmények között gyakorolhatnak, illetve kapcsolódhatnak ki.

„A True Gamersnél a legfontosabb prioritásunk a virágzó e-sport-kultúra előmozdítása. Folyamatosan keressük az innovatív trendeket és lehetőségeket, hogy mindenki – az alkalmi játékosoktól a profi sportolókig – játékélményét emeljük. Hálásak vagyunk a résztvevő csapatoknak a felbecsülhetetlen értékű meglátásokért. Hiszünk abban, hogy az eSports Island úttörő vívmány lesz a szórakoztatóiparban, és majd a pihenés, illetve a kivételes versenyjáték tökéletes keverékét kínálja a vendégeknek.” – mondta Beljanin egy nyilatkozatban.

Ezen felül elvileg olyan extrém dolgokra is lehetőség nyílik majd, mint például a szigetre való ejtőernyős megérkezés, akárcsak az olyan közkedvelt játékokban mint a PUBG, vagy a CoD. A videójátékok mellett a szigeten hatalmas hangsúly lesz a testmozgáson és az egészséges étkezésen is, hogy az itt tartózkodók valóban a legjobb teljesítményüket nyújthassák. Anton Vasilenko – a True Gamers vezérigazgatója – elmondta, hogy a projekt életképességét kiterjedt piackutatás támasztja alá, tehát nem aggódnak a sikeressége miatt.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár