Hozzányúlt a Steam a visszatérítésekhez, erre kell figyelned mostantól

Hozzányúlt a Steam a visszatérítésekhez, erre kell figyelned mostantól

Mindenki ismeri a Steam szabályait a visszatérítés kapcsán, de arról a kiskapuról még talán nem hallottatok, amellyel lényegében napokon át lehetett ingyen játszani.

A Steam visszatérítési szabályzata már évek óta érvényben van, és alighanem játékosok millióit mentette meg attól, hogy olyan dologra szórják ki a pénzüket, ami vagy nem jött be nekik, vagy egész egyszerűen játszhatatlan. Engem legutóbb a Battlefield 2042-től mentett meg ez az opció, amikor egy gyengébb pillanatomban jó vételnek tartottam a játékot, majd rájöttem, hogy el sem indul a gépemen egy bug miatt, amit hónapokon át nem tudott/akart kijavítani a DICE és az EA.

A Steam a legtöbb esetben akkor engedi a visszatérítést, ha két óránál kevesebbet játszottunk a megvásárolt címmel, továbbá a vásárlást követő 14 napon belül kérjük vissza a pénzünket. Ez a legtöbb esetben elegendő arra, hogy kiderítsük, kell-e a játék vagy sem. Bár a szabály legnagyobb és legismertebb hibája pont ebből ered, mert a két óránál rövidebb játékok kijátszhatóak és visszatéríthetők egyaránt. Azonban egészen eddig volt egy ennél kevésbé ismert, majdnem ennyire káros kiskapu is a rendszerben.

Ezeket olvastad már?

Mint kiderült, ha az előrendelőknek pár napos korai hozzáférés járt egy játékhoz, akkor a két órás számláló valójában csak a rendes megjelenéskor indult el. Vagyis például a hivatalos F1-játékokat három napig lehetett nyűni éjjelt nappallá téve, ha a Champions Editionre ruháztunk be. Majd a Steam szabályzatában elsőbbségi hozzáférésnek nevezett periódus végén simán visszakérhettük a pénzünket, feltéve, hogy a normális megjelenés napjától kezdve két óránál kevesebbet játszottunk vele. Ennek mostantól vége, tehát az előrendelői bónusz idő is számítani fog a két órás szabálynál.

De ha nekünk nem hisztek, íme a Steam teljes közleménye a visszatérítési szabályzat frissítéséről:

Ma frissítettük a visszatérítési szabályzatunk elővásárolt termékekre vonatkozó részét. Ez a változás azokra a játékokra vonatkozik, amelyek elővásárolhatók, és „Elsőbbségi hozzáférést” kínálnak. Az Elsőbbségi hozzáférési időszak alatt szerzett játékidő mostantól beleszámít a Steam visszatérítési időszakába. További információ a Steam visszatérítésekkel kapcsolatban itt található.

Kövess Minket!



Gamer szótár