Aggasztó hírek érkeztek a ritka népszerű A sógun 2. évadával kapcsolatban

Aggasztó hírek érkeztek a ritka népszerű A sógun 2. évadával kapcsolatban

Szomorú hírt közölt a streamingplatform és a showrunner.

Ugyan az elmúlt időszakban minden héten kaptunk egy epizódot A sógunból (Shôgun), a finálé mégis óriásit szólt. Megérte kivárni az első évad lezárását, mert hatalmasat tarol a Hiroyuki Sanada (Scorpion – Mortal Kombat – 2021) fémjelezte sorozat. Rotten Tomatoes oldalán 99 és 91%-ot, míg a Metacriticen 85 és 8.3 pontot kapott a kritikusoktól, illetve a felhasználóktól. Rengetegen imádják a hulu FX produkcióját, azonban mostanában egyre többen tűnődnek azon, hogy vajon mi a helyzet a folytatással. Az új sikersorozat sorsáról a napokban nyilatkozott a showrunner is.

Ezeket olvastad már?

Az FX Network történelmi drámája James Clavell bestseller regényén alapul. A sógun a Sengoku-korszak (1467-1600) végén játszódik, a feudális Japánban, egy polgárháborúval fenyegető időszak hajnalán. Két főszereplője is van a szériának. Az egyik John Blackthorne (Cosmo Jarvis alakítja) egy Japánban rekedt angol navigátor, aki elmerül a régió bonyolult politikai játszmáiban. Míg a másik Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada), a Kanto régió ura és a Helytartók Tanácsának egyik leghatalmasabb tagja. Rajtuk kívül szerepet kapott még a képernyőn Anna Sawai, Tadanobu Asano, Takehiro Hira, Yuki Kura, Fumi Nikaido, Yuka Kouri és Tommy Bastow is. Kilenc lebilincselő epizód után A sógun rajongói egy epikus évadzárót kaptak, amelyet április 23-án sugároztak világszerte.

Az FX Network legnézettebb műsorát olyan díjnyertes drámákkal hasonlították össze, mint a Trónok harca, az Utódlás és a Kártyavár. A második évad azonban nem kapott zöld utat, és a csatorna sem rendelte be. Justin Marks társalkotó és showrunner korábban azt mondta, hogy az 1. évad pontosan ott zárul le, ahol a könyv véget ér.

„Azt hiszem, elmeséltük a könyv teljes történetét. És eljutottunk a végére. Remélem, akik olvasták a könyvet, látni fogják, hogy pontosan ott van a könyv vége, ahol mi is lezártuk. Nagyon izgatottak voltunk emiatt, mert ez egy nagyon meglepő befejezés, amit James adott a könyvnek, és bizonyos tekintetben kétértelmű a dolog.”

Marks hasonló kijelentést tett a 2. évaddal kapcsolatban a The Hollywood Reporternek adott interjújában.

„Imádjuk, ahogy a könyv véget ér; ez volt az egyik oka annak, hogy mindketten tudtuk, hogy ezt meg akarjuk csinálni – és pontosan véghez is vittük.

A sógun nem olyan, mint egy normál tévésorozat, ahol ha ilyen helyzetben lennénk, akkor már nem csak az írószobában lennénk, hanem már a második évadnál tartanánk.”

A projekt executive producere, és a Shōgun szerzőjének, James Clavell lánya, Michaela Clavellnek egy kicsit reményteljesebb reakciója volt a második évaddal kapcsolatban:

„Tudod, a közönség tudatni fogja velünk, hogy van-e étvágya erre. Meglátjuk. Ez egy nagyszerű kérdés. Bárcsak tudnám a teljes választ, de jelenleg nem tudom.”

Kövess Minket!



Gamer szótár