Senki sem kérte, a Valve mégis leporolta Dust 2-t, hogy az aktív pályák közé tegye

Senki sem kérte, a Valve mégis leporolta Dust 2-t, hogy az aktív pályák közé tegye

A Valve valamilyen érthetetlen okból úgy döntött, hogy Dust 2-nek több értelme van az aktív pályák között CS2-ben, mint Overpassnak.

Láttunk már furcsa dolgokat a Valve-tól, de ezek közül kevés érződött annyira feleslegesnek, frusztrálónak, mint Dust 2 visszaemelése az aktív versenypályák közé. A legendás pálya már két évtizede velünk van valamilyen formában, ezért talán ideje lenne túllépni rajta, nem? Már mielőtt kivették a játékból 2022-ben, akkor is csak Vertigo színvonalú meccseket játszottak rajta, arra meg senki sem kíváncsi. Még ha talán az említett toronyházas pályát száműzték volna helyette, többen megértették volna a döntést. De nem, mert a Valve inkább a tavaly nyáron felújított Overpassnak intett búcsút a hajnali frissítésben.

Tehát jelenleg így fest az aktív versenypályák nem túl impozáns listája:

  • Mirage
  • Nuke
  • Inferno
  • Vertigo
  • Ancient
  • Anubis
  • Dust 2

Ezeket olvastad már?

A pontos számokat nem ismerjük, így nehéz megmondani, hogy casual szinten mennyien játszottak Overpasst a Counter-Strike 2 megjelenése óta. De néhány anekdota szerint az optimalizáltsága is szerepet játszhatott a kukázásában, míg mások a pálya méretét okolják. Profi szinten viszont inkább Infernót vagy Vertigót szerették volna menni látni a játékosok, miután előbbi elrendezése túl klausztrofób lett a felújítás után, a másik meg simán egy A-rámpa füst dobó szimulátor mióta világ a világ. A mostani frissítés legalább Inferno problémáit valamelyest orvosolta két elem kivételével – meglátjuk, mennyire válik be.

Azonban Vertigóhoz nem nyúlt hozzá a Valve ezúttal sem, sőt feltűnően elégedettek vele annak ellenére, hogy milyen minőségű meccsek mennek rajta. Ha a profi statisztikákat nézzük, akkor Vertigo – a félresikerült Infernót leszámítva – a legnépszerűtlenebb pálya volt idén. Persze már ezelőtt is éveken át bérelt helye volt a lista végén, mert nem jó, nem szeretik a csapatok. Nem tudjuk, hogy Vertigo valamelyik fejlesztő gyerekének a személyes kedvence vagy csak valaki zsarolja a Valve-ot. De valami tuti nincsen rendben itt!

Abban viszont biztosak lehetünk, hogy Overpass beáldozása egy Dust 2-ért rossz döntés volt. Mert pontosan ugyanolyan unalmas lesz, mint mielőtt megszabadultunk tőle. Főleg, hogy a CT-knek semmi keresnivalója nem lesz a jelenlegi gazdaság/META mellett a pályán, tehát igazából csak kapunk egy Anubis 2-t, amin a T-k azt csinálnak a midről B-re vagy rövidről A-ra vezető útvonalak egyikén, amit csak akarnak.

Egyelőre nem tudni, hogy mely versenyen láthatjuk először élesben Dust 2-t. A jelenleg is futó ESL Pro League szervezői egyelőre nem közölték döntésüket ezzel kapcsolatban. De ha szeretnél minél hamarabb értesülni róla, akkor érdemes követni az Esport1TV élő közvetítését a máltai eseményről.

Kövess Minket!



Gamer szótár