Teljesen hülyének néz minket a Gothic 1 Remake kiadója?

Teljesen hülyének néz minket a Gothic 1 Remake kiadója?

Úgy rendelhető elő a méregdrága és ocsmány gyűjtői kiadás, hogy még semmit sem láttunk a játékból.

Lassan 5 éve, még 2019 februárjában tett közzé egy videót a THQ Nordic, melyben a rajongók betekintést nyerhettek a legendás Gothic 1 felújított változatába. Azok, akik rendelkeztek az eredeti játékkal, ki is próbálhatták az Unreal Engine 4 segítségével átformált kalandot, melynek a népszerűségét a kiadó amolyan tesztként kezelte. Mivel viszonylag nagy felhajtás övezte, úgy döntöttek, hogy készítenek egy teljes Remake-et, melyet 2020-ban terveztek elérhetővé tenni a nagy közönség számára. Ez azóta sem történt meg, azonban a projekt most már tényleg a véghajrában van, és a stúdió szerint jóval több mindent fogunk kapni, mint azt eredetileg tervezték. Habár a Gothic 1 Remake-ből még semmi konkrétumot nem láthattunk, máris előrendelhető a gyűjtői kiadás, ami láttán nagyokat pislogtunk.

Már maga az a tény is nevetséges, hogy a potenciális érdeklődők még csak egy rövid gameplayt sem láthattak, de már megvásárolható a Collector's Edition  ráadásul igencsak borsos, 200 dolláros áron. Vérbeli fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy valaki közel 80 ezer forintot kiadjon egy olyan játékra és pár hozzá kapcsolód csecsebecsére, mely sok éve csúszik, és fogalmunk sincs arról, hogy miként fog festeni, vagy egyáltalán élvezhető lesz-e. Arról pedig inkább ne is beszéljünk, hogy a gyűjtői kiadás milyen kacatokkal lett megpakolva, mert ha az ember vasárnap kimegy a vásárba, hasonló förtelmeket tárgyakat zsebelhet be pár száz forintért.

A kiadók az ehhez hasonló húzásokkal könnyedén komolytalanná tehetik a régóta várt játékaikat, és azt az érzést keltik az érdeklődőkben, hogy csak a játékosok megkopasztásáról szól az egész. Reméljük, hogy ez nem fedi a valóságot, és hamarosan valami szuper dologgal állnak elő, mondjuk egy hosszabb játékmenet videóval, ami leleplezi, hogy mégis min dolgoztak eddig. 

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár