Három nap, két győztes, ez volt a Digital Warriors CS2 döntője Kadét és Profi kategóriákban!

Három nap, két győztes, ez volt a Digital Warriors CS2 döntője Kadét és Profi kategóriákban!

Nem maradtak el az izgalmak Counter-Strike 2-ben sem.

A Honvédelmi Sportszövetség és a Magyar E-sport Szövetség a Rainbow Six: Siege után a Counter-Strike 2 rajongóinak kedvezett, ugyanis ezzel a versenyjátékkal folytatódott a Digital Warriors 2024-es sorozata. Mind a Kadétok, mind a Profik a Gamerlanden csaptak össze Benccce, Kodiak és Sc0rch tolmácsolásában az értékes nyereményekért, valamint az örök dicsőségért. A háromnapos rendezvényt a Kadét Program résztvevői nyitották meg, majd jöttek Magyarország legjobb lövészei, akik először a csoportkörökben estek egymásnak.

Ezeket olvastad már?

Digital Warriors CS2 - Kadét kategória

Ahogy R6S-ben, úgy CS2-ben is csak azok az iskolák állíthattak ki ötösöket, amelyek részei a Honvéd Kadét Programnak. Hatvan, Szarvas, Balatonfűzfő és Miskolc is képviseltette magát a kupán, amely meglepően fordulatosan alakult. A csoportkörben mindössze egyetlen győzelmet szereztek az MSZC Andrássy Gyula Gépipai Technikum fiatal játékosai, azonban úgy elkapták a fonalat a rájátszásban, hogy egészen a döntőig meneteltek. A fináléban a Tisztelet névre keresztelt gárda a VaEssel nézett farkasszemet. Ide-oda pattogott a labda a felek között, végül 16-13-ra, hosszabbítás után diadalmaskodtak a borsodiak. 

  1. helyezett: Tisztelet (Miskolc)
  2. helyezett: VaEs (Szarvas)
  3. helyezett: LEPCSO (Hatvan)

A dobogósok között 500 000 forint értékben talált gazdára vásárlási utalvány, amelyet az iPon ajánlott fel.

Digital Warriors CS2 - Profi kategória

Két meghívott, tíz nevezett együttes csapott a billentyűk közé április 20-án, majd a csaták folytatódtak április 21-én, amikor már a rájátszásba jutottak próbálták a célkeresztben keresni az ellenfeleket. A csoportkörre kvázi selejtezőként lehetett hivatkozni, ugyanis a két csoportból a három-három legjobban 'Bo1-ező' ötös jutott tovább a kieséses szakaszba. Az A csoportban Lenovo Legion Honvéd vereség nélkül hozta le a nyitónapot, mögötte a neymarpeek egyetlen vereséggel végzett, harmadikként a Békéscsabai Esport Egyesület zárt. A B csoportban jóval szorosabban alakultak a meccsek, végül az EsportLabor és a DEAC játékosai koncentráltak a legjobban, őket a Terms&Conditions követte.

A versenyről készült képeket itt megtekinthetitek!

Vasárnap egyetlen kérdésre keresték a választ a talpon maradt csapatok: kiből válhat 2024-ben DW CS2-bajnok? Legjobb esélyekkel az LLH-s srácok várhatták a Bo3-akat, azonban mégsem ők örülhettek a késő délutáni eredményhirdetésnél. A neymarpeek legénysége könyörtelenül kihasznált minden hibát, így sem a Terms&Conditions, sem az LLH még csak pályát sem tudott nyerni ellenük. Megérdemelt helyre került a főnyeremény, azaz az 500 000 forint. Az ezüstérmesek 250 000 forintot, a bronzérmesek 150 000 forintot vihettek haza összesen.

  1. helyezett: neymarpeek (DreaM, playN, Memeske, strong3r, James8k)
  2. helyezett: Lenovo Legion Honvéd (er9k, s1cklxrd, vincso, kylian, noleN)
  3. helyezett: EsportLabor (coolio, bodito, Kamion, xavi, flashie)

Kövess Minket!



Gamer szótár