Akkora siker a Fallout sorozat, hogy már hamarabb akar Fallout 5-öt készíteni az Xbox

Akkora siker a Fallout sorozat, hogy már hamarabb akar Fallout 5-öt készíteni az Xbox

Korábban a Bethesda két vezető figurája is azt mondta, hogy a következő Fallout még a kanyarban sincs. De vajon az Xbox hajlandó ezt megoldani, ha ehhez egy drasztikus lépést kellene választaniuk?

A Fallout sorozat sikerét eleinte ügyesen lovagolta meg a Bethesda, kezdve a Todd Howard interjútól egészen a Fallout 76-hoz és a Fallout Shelterhez beígért kisebb-nagyobb tartalmakig. Azonban a Fallout 4 újkeletű hype-ja gyorsan rossz irányba fordult, amikor kiadták a next-gen frissítést, ami miatt nem lehetett modokat használni. Összességében persze még mindig jól áll a szénájuk, de az igazán nagy dobás, vagyis egy következő Fallout nagyon hiányzik nekik ahhoz, hogy bankot robbantsanak.

Az egyszerűség kedvéért csak Fallout 5 néven emlegetett játék viszont még a kanyarban sincs, ha hihetünk a Bethesda Game Studiosnak. A dizájnért felelős Emil Pagliarulo szerint azért van így, mert nincs elég emberük, nem tudnak mindent egyszerre csinálni. Todd Howard pedig azzal egészítette ki később kollégája véleményét, hogy először a Starfield és a Fallout 76 következő tartalmait kell megcsinálniuk, és akkor utána még jön a The Elder Scrolls 6, aminek a befejezéséhez még évekre van szükségük. Ha a Skyrim utódját kiadták, csakis akkor indulhat el a munka a következő Fallouton. Ennek fényében, bár a mester nem akart dátumokkal dobálózni, valószínűleg még egy évtizedig semmmi sem lesz a Fallout 5-ből – a Microsoft legnagyobb bánatára.

Ezeket olvastad már?

Mert mint az Insider Gaming is írja a The Xbox Two Podcast műsorát vezető Jez Cordennek a szavai alapján, az Xbox-részleg azt érzi, hogy ennél jóval hamarabb szükségük lenne egy Falloutra, hogy kihasználják a franchise körüli hatalmas érdeklődést. Az viszont egy remek kérdés, hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani. A The Elder Scrolls 6-ból elvileg már létezik egy játszható változat. Ez ugyan még távol van a véglegestől, de igen nagy butaság lenne most félbehagyni, hogy a Bethesda Game Studios Falloutot csináljon inkább.

Szóval az maradt egyedüli megoldásként, hogy az Xbox fogja a franchise-t és egy másik csapatának lepasszolja. Ebben az esetben is 6-8 évbe telne, mire lesz belőle valami. De az alternatíva az, hogy a Bethesda csak valamikor a 2020-as évek végén kezd bele a fejlesztésbe. Tehát még így is éveket nyerne ezen a Microsoft. Persze az egyelőre kérdéses, hogy meg merik-e lépni ezt az Xbox-részleg vezetői, vagy inkább beletörődnek, hogy félrement az időzítése a sorozatnak és a következő játéknak.

Kövess Minket!



Gamer szótár