Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.

A német Prime League-et megnyerő Eintracht Spandau-nak kifejezetten sima út vezetett az EMEA Masters döntőjéig, ellenfelük a török Beşiktaş Esports viszont komoly küzdelmek árán jutott a top 2-be.

Az EINS útja

A német ligát az SK Gaming utánpótlás alakulata ellen 3-1-re megnyerő EINS-nek annyira bejött az egy vereség, hogy nem csak az EMEA Masters csoportkörében, de az egyenes kieséses szakaszban is csak 1-1 meccset vesztettek. A bajnokságot a D csoportban kezdő Eintracht Spandau ellenfele a lengyel Orbit Anonymo, a francia Gentle Mates és a brit Lionscreed volt. A csoportkörben egyébként a lengyel csapat volt az, akiknek egy kifejezetten szoros meccsen sikerült térdre kényszeríteni az EINS-t. Az egyenes kieséses szakaszban megtartotta egy vereséges szokását a német alakulat, először az NGX-et ütötték ki 3-1-el, majd a saját csoportját megnyerő arab Geekay Esport részesült hasonló élményekben.

A BJK útja

Amilyen könnyen ment az Eintracht Spandau-nak a bajnokság, annyira nehezen ment a Beşiktaş Esports-nak a döntőbe jutás. A bluerzorék csoportjából második helyen tie breakerrel épp hogy továbbjutó török csapat az egyenes kieséses szakaszban is nagyot küzdött. Elő ellenfelük pont az a német csapat volt, akiket az EINS vert meg a Prime League döntőjében. Az SK Gaming Prime ellen 3-2-vel ment tovább a BJK, az elődöntőben pedig az LEC-ből ismert Team BDS akadémia csapata ellen értek el hasonló eredményt.

Ezeket olvastad már?

A döntő elé úgy ültünk le, hogy bár egyértelműen az Eintracht Spandau az esélyes, a BJK is okozhat meglepetéseket. Végül hogy a papírforma győzött-e, vagy a török srácoknak fogyott el a sok küzdelem után, azt nem tudjuk, de az EINS 3-1-es győzelemmel ült fel az EMEA Masters trónjára, PowerOfEvil pedig kitűnő visszatérést produkált a tavalyi pihenője után.

Ti követtétek az idei EMEA Masterst?

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.