A brit gamerek legalább fele nem fogja megvásárolni a GTA 6-ot

A brit gamerek legalább fele nem fogja megvásárolni a GTA 6-ot

Lehet, hogy mindez megváltozik, amikor a boltok polcaira kerül majd?

Hosszú-hosszú, de tényleg hosszú várakozási időszakot követően a Rockstar végre úgy döntött 2023. decemberében, hogy ideje ledobni az atomot, és közzétette a Grand Theft Auto 6 első előzetesét, amely annak és rendje módja szerint a legnézettebb videójátékos trailer is lett egyben. Persze a játékmenetből egy másodpercet sem láttunk, mindenesetre az első kedvcsináló tényleg felrobbantotta az internetet, ámbár úgy tűnik nem minden nemzet van elragadtatva az egyik legnépszerűbb franchise hatodik felvonásától.

Ezeket olvastad már?

A Statista és a YouGov együttműködésében elvégzett közelmúltbeli felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 49%-a nem fogja vagy nem biztos abban, hogy megveszi-e a Grand Theft Auto 6-ot, amikor az 2025-ben megjelenik. A felmérés a 18 éven felüli korosztályt célozta meg az Egyesült Királyságban, és 41%-uk „nagyon/meglehetősen valószínű”, hogy megvásárolja a Rockstar Games közelgő, nyílt világú eposzát

Számháború

A Grand Theft Auto 6 várhatóan minden idők legnagyobb befolyással bíró alkotása lesz a virtuális térben. Több mint egy évtized telt el az utolsó Grand Theft Auto rész megjelenése óta, és a várakozást csak fokozta a GTA 6 bejelentése. Nézői rekordokat döntött meg a YouTube-on, és hetekig az egyik legtöbbet emlegetett témává vált világszerte.

2023-ban a Statista kutatásából kiderült, hogy az Egyesült Királyság lakosságának körülbelül 50%-a mondhatja magát gamernek. Ez nagyjából 39 millió embert jelent. Az új felmérést szerint viszont a szigetországban élő gamerek közül körülbelül 19,5 millióan gondolják úgy, hogy őket teljesen hidegen hagyja a Grand Theft Auto 6.

Kövess Minket!



Gamer szótár