Visszatéríthető a Stellar Blade, ha szerinted túl sok a ruha a főszereplőn

Visszatéríthető a Stellar Blade, ha szerinted túl sok a ruha a főszereplőn

A Sony belekavart a Stellar Blade Eve-je után vágyódó játékosok elképzeléseibe, mert a Holiday Rabbit nevű, igen keveset takaró ruhát cenzúrázták.

A kritikusok tetszését elnyerte a Stellar Blade, pedig eleinte sokan ódzkodtak tőle. A játék ugyanis elsősorban azzal próbálja „felfrissíteni” a hack & slash műfaját, hogy olyan vonzó főszereplője van, hogy az már sokak szerint nem is természetes. Eve idomain túl persze rengeteg szerethető eleme van még a játéknak, ami garantáltan le fog kötni. De azért már látszik, hogy vannak, akik inkább a női karakter túlszexualizáltsága miatt, mint sem másért akartak lecsapni a SHIFT UP Corporation alkotására.

A Sony azonban belekavart ebbe az elképzelésbe néhány ponton. Például a Holiday Rabbit nevű, igen keveset takaró ruhát alaposan cenzúrázták. Mindez azért is meglepő volt, mert korábban azt ígérték a fejlesztők, hogy semmihez sem fognak hozzányúlni. A besorolást végző intézményeken is átment az eredeti verzió, erre mégis változtattak.

Most pedig ezen felháborodva valaki Asmongold subredditjén felfedte, hogy képes volt a PlayStation Networkön visszakérni a játék árát arra hivatkozva, hogy megtévesztő volt a játék reklámja. Ez alatt pedig igen, arra gondol, hogy a cenzúrázással átverték őt, és ezért inkább nem is akar a Stellar Blade-del játszani. Ha pedig egy valakinek sikerül ezzel visszatérítést szereznie, valószínűleg bárkinek menni fog.

Ezeket olvastad már?

Egyébként itt egy összehasonlítás arról, hogyan nézett ki a ruha eredetileg és a cenzúra után, csak hogy lássátok a kontextust:

A cenzúra miatt még petíció is indult a Stellar Blade fejlesztői és a Sony ellen, annyira rosszul esett néhányaknak. Bár mindenki tudja, hogy ezeknek a sikerességi aránya a nullával konvergál, azért 55 991 aláírást csak sikerült szerezni rá négy nap alatt a change.org-on. Mindez persze csak egy csepp a tengerben, mert több mint egymillió példányban kelt el a játék csak az első 24 órában, a többség pedig valószínűleg ugyanolyan elégedett vele így is.

Kövess Minket!



Gamer szótár