Nem jön be a Rebel Moon? Akkor a rendezői változattól eldobod az agyad!

Nem jön be a Rebel Moon? Akkor a rendezői változattól eldobod az agyad!

A lightos verzió után jön a sokkal betegebb bővített kiadás.

Zack Synder a DCEU után megtalálta új hobbiját, amit Rebel Moonnak hívnak. Alapvetően ezt a koncepciót annak szánta, hogy egy olyan franchise-t hozzon létre, amely felérhet a Star Warshoz, de azért valljuk be, nem csak túlságosan ambíciózus volt Snyder, de egy kissé naív is. Pláne úgy, hogy a 2023-ban bemutatott film első része – A tűz gyermeke / A Child of Fire – akkorát azért nem szólt, sőt, sokkal többen húzták le a kritikusok és a nézők közül is, mint akiknek bejött volna. Nem telt el fél év és aztán jött a második epizód – A sebejtő / The Scargiver –, amely szintén nem aratott nagy sikert, viszont a Netflixet szinte minden országban meghódította.

Ezeket olvastad már?

Snyder nemrégiben elárulta, hogy jó néhány forgatókönyvet még meg szeretne valósítani, szóval, ha rajta múlik majd féltucat Rebel Moon filmet kapunk a jövőben. Ráadásul ennyivel nem éri be, mert ahogyan azt megszokhattuk tőle, jön majd nyáron az első és második felvonás bővített, R-besorolású verziója is. A rendezői kiadás pedig úgy tűnik A tűz gyermeke esetében merőben más lesz, mint a már levetített. Nem szabad elfelejteni, hogy az eddigi két rész PG-13-as besorolást kapott a Netflixen, és mindkettőnek 2 óra körül mozgott a játékideje. Az új változat nem csak durvább, de nagyjából plusz 1 órával hosszabb is lesz. Ha minden igaz, akkor új címet is kap, és elvileg a Rebel Moon - Chapter One: A Chalice of Blood néven debütálhat majd, amely azt jelzi, hogy mennyire sötét lesz.

Az új cím mellett a Film Ratings elmondása alapján az új vágás sokkal brutálisabb és erőszakosabb jeleneteket tartalmaz majd, és nem mellőzi majd a szexuálist sem. Ez nagyban különbözik a PG-13-as verziótól, amely egyáltalán nem tartalmazott sok vért, sem szexuális aktust. Bár a rendezői változat sokkal sötétebbnek tűnik, az majd csak később derül ki, hogy a plusz 1 óra és a komor atmoszféra vajon tényleg jobbá teszi-e a filmet.

Kövess Minket!



Gamer szótár