Ez már a Minecraft-film? – 15 éves lett mindenki kedvenc építkezős játéka

Ez már a Minecraft-film? – 15 éves lett mindenki kedvenc építkezős játéka

A Mojang kiadott egy videót a Minecraft születésnapja alkalmából, amiben a játék történetének legjobb mémjeit valósították meg élőszereplős kivitelezésben.

15 év! El sem hisszük, hogy május 17-én már ilyen idős lesz a Minecraft, pedig de: 2009-ben még Cave Game néven ezen a napon jelent meg Notch bányászós, építkezős játéka hivatalosan. Bár a teljes értékű kiadás csak két évvel később, Notch aktív szerepvállalásának csökkenésével egy időben került napvilágra, a születésnapot a korábbi dátumtól szokás számolni. Persze 2011. is nagy mérföldkő volt, mert a Minecraft azt követően szabályosan felrobbant. Azóta több mint 300 millió eladott példánnyal minden idők legsikeresebb játéka lett, tavaly pedig még közel 140 millióan aktívak is voltak az évek alatt beruházó játékosok közül.

De hogyan is lehet megünnepelni egy ekkora sikersztorit? Egyrészt készül a Minecraft-film, ami jövőre olyan színészek segítségével kerülhet a nagyvászonra, mint Jason Momoa, Jack Black vagy Stifler mamája, azaz Jennifer Coolidge. Másrészt egy élőszereplős videóval, amiben a Minecraft történetének legjobb mémjeit vegyítették egy jópofa dallal. A Douglas Haines előadásában elhangzó Shape Your World klasszikus reklámzene, viszont ha malacon lovagolva (malacolva?) adják elő, mindjárt másképp hangzik:

A videó tele van játékbeli referenciákkal: az iroda recepcióján egy felirat jelzi, hogy ne áss magad alatt, miközben pontosan ezt csinálják; egy zuhanó embert a jó öreg vizes vödör ment meg a haláltól, miközben a képernyő alján kiírják, hogy ne próbáld ki a valóságban; redstone-nal robbantanak fel egy házat; kivágják a fát, ami így lebegni kezd; blokkokból építenek autót, ami nem tud mozdulni. Sorolhatnánk még napestig, de jobban jártok, ha megnézitek a videót.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár