Hatalmas frissítéssel csábít vissza az űrbe a Starfield

Hatalmas frissítéssel csábít vissza az űrbe a Starfield

A térképtől a játékmeneten át a konzolos teljesítményig mindenhez hozzányúlt a Starfieldben a Bethesda.

A Starfield tavaly őszi fogadtatását nehéz lenne pozitívan értékelni. Mondjuk a Steamen sem tették, akkor mi mégis minek próbálkozzunk ezzel?! A Bethesda azonban nem adja fel, sőt, az idén érkező Shattered Space DLC-re készülődve egy hatalmas méretű frissítést hoztak tető alá, amiben a játékosok legnagyobb problémáit igyekeztek orvosolni.

A május 15-én érkező frissítés miatt egyaránt izgatottak lehetnek a PC-s és az Xbox Series X|S-s játékosok is. Ugyanis mind a két bázis megkapja majd az alaposan átgondolt térképet, amiből végre ki lehet találni, hogy mi, merre, hány méter:

Ezeket olvastad már?

A játékmenettel kapcsolatos beállításokat is továbbfejlesztette a Bethesda. Ez azt jelenti, hogy most már olyan apróságok is személyreszabhatóak, mint a tárolók kapacitása, vagy hogy milyen hatása van a környezeti veszélyeknek. Ha pedig nagyobb kihívásra vágysz, akkor az új extrém nehézségi fokozatot pont neked találták ki!

Ehhez kapcsolódik egyébként, hogy az újrajátszhatósághoz elengedhetetlen New Game Plus opció végre lehetőséget ad a karakter átalakítására a Unitybe lépést követően:

Azok is örülhetnek most, akik a hajójuk testreszabhatóságának korlátai miatt tették le a Starfieldet tavaly ősszel. Mostantól ugyanis az outpostokhoz hasonlóan dekorálhatóak az űrbéli járművek, melyeken a legtöbb idejüket töltik a játékosok (már a töltőképernyőkön túl):

Xbox Series X-en a legnagyobb hiányossága talán az volt a Starfieldnek, hogy nem lehetett túl jó teljesítményt kipréselni a játékból. Nos, kiderült, hogy ez nem a konzol hibája volt, hanem a Bethesdáé. Ennek következtében a helyzet most alaposan megváltozik: 30, 40, 60 vagy akár korlátlan FPS-sel is futhat a program, de a klasszikus látvány / teljesítmény opciók mentén is lehet dönteni a preferenciáról.

A fentieken túl még rengeteg érdekes, apró változást eszközölt a Bethesda a játékában. Ezekről kész regényt lehetne írni, olyan hosszú a frissítési jegyzék. Szóval ha nagyon szeretnél még a május 15-i érkezése előtt elmerülni a részletekben, azt ajánlanánk, hogy látogass el a Bethesda weboldalára. De várj! Csakis azután tedd meg ezt, hogy elárultuk, jön az első bolygókra szabott jármű. Ez sajnos csak egy későbbi frissítésben lesz benne, de attól még baromi menőnek tűnik:

Kövess Minket!



Gamer szótár