Már Excelben is játszható a Fallout, ha van pár szabad perced a munkában

Már Excelben is játszható a Fallout, ha van pár szabad perced a munkában

Nem csalás, nem ámítás, tényleg létrehoztak egy Fallout játékot, és most kapaszkodj meg, a táblázatkezelőben.

Az Amazon nagyszerű dolgot vitt véghez, hiszen milliók rajonganak a Fallout élőszereplős adaptációjáért. Olyannyira sikeres a sorozat első évada, hogy a Prime Video második legnézettebb műsora lett két hét alatt. Ennek hatására várható volt, hogy nagyon sokan visszatérnek a korábbi játékokhoz is, emiatt egyre-másra telepítették fel az emberek a Fallout 4-et vagy Fallout 76-ot. Előbbi egy next-gen frissítéssel bővült, bár ezt sikerült jól elszúrnia a Bethesdának, utóbbi pedig megkapja hamarosan a legnagyobb DLC-jét.

Ez eddig teljesen rendben van, hiszen láttunk már ilyet, hogy egy széria miatt a játékosok nem bírtak magukkal és újra elővették az adott videójátékot – elég csak a The Last of Us-ra gondolni.

Na de arra álmunkban sem gondoltunk volna, hogy valaki nem úgy tekint az Excel táblázatokra, mint egy agyzsibbasztó irodai munkára. Egy hobbijátékos gondolt egy merészet és létrehozott egy Excel-alapú RPG programot, amelynek az alapját a népszerű posztapokaliptikus Fallout adja.

Ezeket olvastad már?

Hogyan lesz a táblázatkezelő szoftverből videojáték?

A játék készítője, egy bizonyos Dynamic Pear Youtuber összehozott egy gyors bemutatót is, és bemutatta hogyan lehet élvezni ezt a furcsa alkotást.

Honlapján Pear így írja le röviden a játék történetét:

'A második korszak 145. évében járunk. Az élet Mercerben felismerhetetlen a korábbihoz képest – erről a bombák gondoskodtak. Az emberiség talán sosem épül fel teljesen... A kaland viszont vár, és te készen állsz, hogy válaszolj a hívásra!'

Ezt követően elmagyarázta, hogy a játékának két összetevője van: „Feltérképezés és keresés”, illetve „Harc”. A lebombázott pálya különböző területein mozoghatsz...

...vagy párbajozhatsz a karakterekkel, akikkel útközben találkozol.

A weboldalon további részleteket olvashatsz a játékmenetről, és egy linket is találsz, ahonnan letöltheted a játékot.

Az alkotás ihletője, a Fallout egy népszerű poszt-apokaliptikus videojáték, amely egy nukleáris háború után játszódik. Az első verziója 1997-ben jelent meg, és Mac, Windows és MS-DOS rendszereken volt játszható. Eredetileg egy korábbi, 1988-as, Wasteland névre keresztelt játékból született. Azóta négy folytatása és számos spin-offja jelent már meg. A sorozat népszerűsége pedig úgy tűnik új korszakba repítette a franchise-t.

Kövess Minket!



Gamer szótár