Számtalan új részletről rántották le a leplet a Terminator: Survivors fejlesztői

Számtalan új részletről rántották le a leplet a Terminator: Survivors fejlesztői

A Terminator: Survivors kapcsán a Nacon tartott egy kérdezz-feleleket, ebben pedig elárulták, hogy milyen játékmódokra, grafikára, sztorira számíthatunk a nyílt világú túlélőjátékban.

Már 2022-ben bejelentette a Nacon, hogy a Terminátor világában készítenek játékot. De egészen idén márciusig kellett várni rá, hogy ennél valamivel többet is megtudhassunk róla. Az azóta Terminator: Survivors néven ismert program egy nyílt világú túlélőjáték lesz bázisépítési elemekkel. A feladatunk tehát egyértelmű, valahogyan túl kell élni, hogy a 2009-ben – az ítélet napja után – játszódó sztori során a Skynet nem éppen baráti viszonyt ápol a még megmaradt emberiséggel.

Az alapvető koncepciót egy steames blogposztban így foglalták össze a Nacon munkatársai:

„Akik elég távol voltak a [nukleáris pusztítás] epicentrumától vagy menedéket találtak egy atombunkerben, kénytelenek voltak szembenézni egy új korral, amit sugárzás és társadalmi összeomlás jellemez. A távkommunikációs rendszerek nélkül az emberek kis, egymással gyakran összetűzésbe kerülő közösségekbe tömörültek annak érdekében, hogy biztosítsák az elérhető, ritka erőforrásokat.”

Ezeket olvastad már?

Az említett blogposzt egy kérdezz-feleleket követően született, mely során még többet árultak el a fejlesztők az idén októberben érkező játékról. Ebből kiderült, hogy kooperatív és egyjátékos (offline) módot is tartalmaz majd a belső nézetes lövölde, amelyet az Unreal Engine 5-ben készítettek. Továbbá az is, hogy a kampány során nagyon figyeltek arra, hogy az hű legyen a Terminátor történetéhez.

Nem elég, hogy egy T-800-as vadászik majd ránk, még az emberekkel is meggyűlhet a bajunk a Terminator: Survivorsben, ha nem vigyázunk. Az utunk során azonban segítségünkre lehet majd számtalan olyan ikonikus karakter, aki az eddig elmesélt Terminátor-sztorikban tűnt fel, illetve a bázisunk kiépítésével szintén növelhetjük a túlélési esélyeinket.

Szintén érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy egyjátékos mód helyett co-opban űzzük az UE5 miatt várhatóan lehengerlően festő játékot, hiszen a teljes kampányt végig lehet majd játszani így is. Korábban voltak olyan híresztelések, hogy egy rendes PvP multit is kap a Survivors, erre azonban ne számítson senki, mert a többjátékos mód kizárólag a co-opot jelenti.

A Terminator: Survivors október 24-étől lesz elérhető korai hozzáférésben a Steamen. A fejlesztők azt ígérik, hogy a jövőben PlayStation 5 és Xbox Series X|S konzolokra is befut majd. Persze a Terminátorról beszélünk, így az sem teljesen kizárható, hogy visszaküldik a PS-Xbox kiadásokat a jövőből idén őszre.

Kövess Minket!



Gamer szótár