2025-ben térhet vissza Cache

2025-ben térhet vissza Cache

Mindenki kedvenc közösségi pályáját 2025-ben láthatjuk majd újra, immár Counter Striker 2-es köntösben.

Videójátékos időszámításban egészen régen, legutoljára 2019-ben láthattuk a Cache-t, az akkor még CS:GO-s versenypályák között, most a veterán map készítő, FMPONE pedig pár "kuliszák mögötti" képpel ajándékozta meg most a Counter Strike közösségét. Nagyban zajlik a Cache átalakítása, de ez nem a Valve keretei között történik, ugyanis Shawn "FMPOBE" Snelling nem adta el a cégnek a pálya jogait. A készítő korábban azt nyilatkozta, a Counter Strike 2-es verzió sokkal jobban fog hasonlítani az eredeti versenypályaként használt map-re, szemben a 2019-be újragondolt Cache-sel.

Az X-re (korábban Twitter) kirakott képek azért túl sok dolgot nem árulnak el a készülő pálya pontos alaprajzáról, amit látunk viszont az elképesztően jól néz ki. Magasabb felbontású és élesebb textúrát kaptak a látható elemek, ami úgy néz ki a korábbinál több poligonból is állnak majd, ezzel még jobban kihasználva a Source 2 motor adta előnyt.

FMPONE pár hónapja egy YouTube-ra feltöltött videóban beszélgetett fl0m-el a Cache jövőjéről, ahol megosztotta terveit egy újragondolt Heavenről és arról, miként fog változtatni a map-en, hogy az jobban passzoljon a Counter Strike 2-vel megújuló játékmenethez. A videóban később még egy hőtérképet is elővettek, hogy megnézzék, melyik részek nincsenek kellően kihasználva, ezzel lehetőséget biztosítva egy-két frissítő módosításnak.

A változásokat pozitív reakciókkal fogadták a játékosok, a legtöbben abban reménykednek, hogy az elkészült pálya leválthatja az épp azt a Vertigo-t, ami kifejezetten kevés változtatással vészelte át a CS:GO-CS2 váltást, ráadásul pont ez a map túrta ki a Cache-t a versenypálya poolból még 2019-ben. Bár a Counter Strike 2 Active Duty map pool-ját igyekeznek a fejlesztők frissen tartani (például pár hete váltotta az Overpasst a Dust 2), ráférne a játékra még egy kis változatosság, gondolva itt főleg a szinte egy örökkévalóság óta versenypályának számító Mirage-ra.

Az biztos, hogy a Cache-re még egy kicsit várni kell, FMPOBE egy X hozzászólásban azt lengette be, hogy 2025-ben érkezik majd a pálya a CS2-be.

Ti is várjátok már a CS2-es Cache-t?

Kövess Minket!



Gamer szótár