Helldivers 2: Győztek a játékosok, meghátrált a Sony

Helldivers 2: Győztek a játékosok, meghátrált a Sony

Nem szabad alábecsülni a gamer társadalmat, ha kedvenc játékainkról van szó - ezt a kemény leckét kellett megtanulnia a Sony-nak.

A nagy cégek sokszor gondolják úgy, hogy bármit megtehetnek vásárlóikkal, a videójáték ipar eseményei pedig egyre többször bizonyítják be, hogy a tápláléklánc csúcsán még mindig a felhasználók állnak.

Múlt hét pénteken jelentette be a Sony, hogy az év eddigi sikerjátéka, a Helldivers 2 játszásához össze kell kapcsolnunk fiókunkat egy PlayStation Network-ös account-tal. A játék közössége egyként lázadt fel a döntése ellen, ugyanis a változtatás több olyan országban is játszhatatlanná válna a Helldivers 2, mivel ott nem elérhetőek a PlayStation szolgáltatásai. A játékosok sorra negatív értékelésekkel fejezték ki nemtetszésüket, volt olyan nap amikor Steam-en majdnem 95 ezer negatív vélemény érkezett a játékra.

Ezeket olvastad már?

A Sony meghátrál

Valószínű, hogy nem számított a japán cég ekkora ellenállásra, hatalmas fejetlenség, egy hétvégén át megvásárolhatatlan játék és megannyi twitter bejegyzés után hétfőn be is jelentették, hogy mégsem lesz szükség PSN fiókra a Helldivers 2 játszásához, minden játékos fellélegezhet.

Major Order: Felszabadítani a Steam oldalt

A Helldivers 2 közössége nagy becsben tartja a játékot, nem sokkal a Sony bejelentése után kezdtek is érkezni a pozitív értékelések, illetve több játékos is erre buzdította társait X-en (korábban Twitter) és Reddit-en is, sőt néhányan még útmutatókat is írtak, hogy hogyan lehet megváltoztatni a korábbi értékeléseket. Egy nap alatt rekord mennyiségű, 200 ezer pozitív véleményt érkezett a Helldivers 2 Steam oldalára, ezzel ismét felfelé ívelőre állítva a játék értékeléseit.

Az eseményekre a Helldivers 2-t fejlesztő stúdió, az Arrowhead Games fejese is reagált (aki egyébként kifejezetten aktív volt X-en a hétvégén), X-re írt posztjában kiemelte a közösség akaraterejét és megköszönte a PlayStation-nek, hogy gyorsan reagáltak és visszavonták a változtatásokat.

A tervek szerint az Arrowhead Games Studio a közösség tiszteletére egy új köpeny dizájn is elérhető lesz majd a játékban amit a játékosok terveztek.

Ti részt vettetek a a Helldivers 2 felszabadításában?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések