Doom x Call of Duty x Escape from Tarkov... Hogy mi?

Doom x Call of Duty x Escape from Tarkov... Hogy mi?

A Call of Doom: Tarkov valami, amire egészen biztosan nem számítottunk. A Doom mod a Call of Duty: DMZ és az Escape from Tarkov világát hozza a klasszikus Doom játékba.

Az év játék stílusa címet valószínűleg az extraction shooter fogja kapni. Az elmúlt hetekben kaptunk már hatalmas drámát hozó 250 dolláros Escape from Tarkov kiadást, megérkezett, sőt berobban Gray Zone Warfare ami már túl van az első 700 ezer eladott játékon, folyamatosan pörög a Call of Duty: DMZ és sorra érkeznek az újabb és újabb bejelentések.

Bár a piacot eddig határozottan az orosz Battlestate Games játéka uralta, legutóbbi döntéseik sok játékosnak elvették a kedvét az orosz posztapokaliptikus világban játszódó FPS-től. A Tarkovból menekülő játékosokat gyorsan felszívta a konkurencia, aminek egyik példája az Arrowood által fejlesztett Doom mod. A készítő szerint az őt inspiráló Escape from Tarkov egyik legnagyobb hibája az, hogy nem az 1993-as klasszikus DOOM. Ezen "felháborodva" fogta a több mint 30 éves játékot és belepakolt egy csomó modern, a taktikai shooterből jól ismert elemet és megalkotta a Call of Doom: Tarkov modot.

A készítő elmondása szerint a név nem teljesen eredeti, Arrowood fogta a 2010-ben elkaszált Doom reboot címét (Call of Doom) és hozzá csapta a Tarkovot, így megszületett a Call of Doom: Tarkov.

Ezeket olvastad már?

A mod egyéb játékelemek mellett 90 realisztikus lőfegyvert ad hozzá a játékhoz, amik lehetnek akár agyonhasznált, rozsdásodó világháborús darabok is. Hasonlóan a többi hiper-realisztikus taktikai shooterhez, a Call of Doom: Tarkovban is a megfelelő lőszert kell használni a fegyvereinkhez, igazgatni kell hátizsákunk tartalmát és gyógyítani magunkat ahogy csak tudjuk.

A Call of Doom: Tarkov május 25-én élesedik a ModDB.com-on, ha érdekel a nosztalgikus Tarkov, érdemes követni Arrowood YouTube csatornáját, mert minden frissítés ott találtok majd meg.

Ti játszanátok az extraction shooter Doommal?

Kövess Minket!



Gamer szótár