A Virtus.pro az ELEAGUE trónján!

A Virtus.pro az ELEAGUE trónján!

Pasháék simán verték a Fnaticot a döntőben.

Két korábbi major győztes ment egymásnak a Fnatic és a Virtus.pro személyében az ELEAGUE 1. évadának nagydöntőjében szombat este. Ha csak a világranglista helyezéseket nézzük, a meccs előtt a Fnatic a 2., a VP az 5. helyen állt, bár ez igazából minimális különbség csak, hiszen pl. a kölni majoron mindkét alakulat az elődöntőig menetelt, így nehéz lett volna komoly jóslatokba bocsátkozni, teljesen reális lett volna azt mondani, hogy ez a döntő bizony el fog menni három mapig.

Terror oldalon kezdett a Fnatic a kedvenc pályáján, Cobblestone-on, az első kör is az övék lett KRIMZ triplájának köszönhetően, majd rendkívül magabiztos játékkal 9-2-re is elhúztak TaZ-ék ellen, de a VP a félidőre mentette a menthetőt és 9-6-ra feljött.

Aztán jött a fordulat, ezúttal Pasháék egy rendkívül okosan végrehajtott pisztoly kör után hirtelen 11-9-es vezetésnél találták magukat, innen pedig már csak egy kört engedtek a Fnaticnak, a vége 16-10 (9-2 után tehát a következő 15 kör mérlege 14-1 lett a VP-nek, brutális). 

Zseniális photoshop munka egy reddit usertől, mindent elmond a Fnaticról a döntőben. Itt a GIF hozzá!

Jött Mirage, a Fnatic pedig hasonlóan kezdett, mint kábelen, csak ezúttal CT-ként. Hiába azonban az anti-ecos Dennis ace és a 3-0-s vezetés, a VP nem hagyta magát, az egész csapat villogott, kezdve Snax clutchaitól NEO zseniális triplájáig. A második félidőre 10-5-ös VP vezetéssel fordultak a csapatok, a Virtus.pro lendülete pedig kitartott, innen már nem is engedték ki a kezükből a győzelmet.

Snax önkívületben játszott, 50 fraget lőtt a meccsen és csak 30-szor halt meg, ezzel szemben a másik oldalon a Fnatic leggyengébb láncszeme ezúttal éppen Olofmeister volt, akinek a 24 killjéhez 40 halál társult. 

A Virtus.pro ezzel 390.000 dollárt zsebelt be, a torna során mutatott teljesítményük alapján megérdemelten. Hogy a Fnaticnál mennyire játszott közre az elmúlt hetekben felröppent átigazolási pletykahullám, azt csak akkor tudjuk meg, ha valami tényleg történik. Mindenki az ELEAGUE döntő után várja a nagy bejelentéseket, mi is kíváncsiak vagyunk, hogy vajon tényleg megmozdulnak-e a svéd fogaskerekek.

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Cover fotó forrása: ELEAGUE Facebook

Kövess Minket!