Drasztikus lépésre szánta el magát a CSGO Lounge

Drasztikus lépésre szánta el magát a CSGO Lounge

A Valve levele úgy tűnik nem csak a jelentéktelen szereplőket érinti, az egyik legnagyobb fogadóoldal is hatalmas változásokat eszközöl működésében!

A Valve nyílt levele sok oldalt, így például a CSGO Strongot is működésbeli változásra kényszerítette a közelmúltban, és úgy tűnik a hullámok az egyik legnagyobb fogadási oldalt, a népszerű CSGO Lounge-ot is elérték! A portál hatalmas változást eszközölt működésében, mostantól életkorhoz kötött a regisztráció és egyes országokat kizártak a fogadási rendszerből! Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a CSGO Lounge vezetősége által a közösségnek címzett nyílt levelet:

Levél a dota2lounge, és a csgolounge közösséghez:

Az oldal célja elejétől fogva a szórakoztatás volt, és nem úgy gondoltunk rá, mint egy valódi fogadó oldalra, ahol igazi pénz forog kockán. Az egész alapját csupán virtuális fegyverkinézetek, matricák és ládák (CS:GO, Dota2 játékban) jelentették, melyeknek nincs értékük a valódi életben. És mégis, az oldal a fogadási lehetőséggel képes volt a közösségi interakció létrehozására, haszoni érdeklődés nélkül.

Minket, az oldal készítőit, fejlesztőit nem a haszon hajtott, nem gyűjtöttünk be semmilyen jutalékot egészen 2016 júniusáig, mikortól kezdve egy bizonyos százaléknyi haszonból elkezdtük fejleszteni az úgynevezett. "drafting rendszert", (azaz a mérkőzések lezárása után lévő sorsolást) illetve néhány tételt a közösségi piacra bocsátottunk, hogy a befolyt összegből nagyobb esport szervezeteket, közvetítő csapatokat támogassunk, hogy tudjanak néhány nyereményjátékot szervezni.

Az elmúlt hetek eseményei után, beleértve a Valve nyilvános levelét és felszólítását (melyet mi is megkaptunk), nem tudtuk, min kellene változtatnunk, további információt nem kaptunk, nem kommunikált velünk a Valve. Döntést kellet hoznunk, mert tudtuk, hogy változtatás nélkül nem működhetünk tovább. E hét hétfőtől, augusztus elsejétől csak korlátozott hozzáféréssel lehet majd elérni a fogadási funkciót, azokból az országokból nem, ahol az esport fogadás a törvények szerint tiltott. Továbbá egy regisztráció (nyilvántartási), és egyben ellenőrzési folyamatot fogunk hozzáadni oldalunkhoz, és elvárjuk, hogy mindenki megfeleljen az új szolgáltatási feltételeknek, ha szeretné használni a fogadási részt. Mindenkit emlékeztetnénk, hogy semmilyen szerencsejátékban se lehet részt venni 18 év alatt, így a szolgáltatás mostantól csak azoknak a felhasználóknak lesz elérhető, akik legalább 18 évesek.

Innentől kezdve az új feltételek szerint működünk majd, és minden fogadási tranzakciót az új szabályrendszer alapján kezelünk, csakis azokból az országokból, ahol a törvény nem tiltja meg.

A felhasználók az alábbi országokban és régiókban nem lesznek képesek használni a fogadási funkciót: Belgium, Franciaország (Francia Guyana, Mayotte, Francia Polinézia, Réunion), Guernsey, Gibraltár, Írország, Man-sziget, Jersey, Martinique,Törökország, Spanyolország, Skócia, Izrael, Nagy-Britannia, Egyesült Államok.

Ez a lista még bővülhet, változhat.

Továbbra is figyelmeztetünk mindenkit, reakciónk nem nyújt semmilyen garanciát arra, mi fog történni a tételeitekkel, miután lejár a Valve 10 napos határideje.

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki része volt eme fantasztikus közösségnek az elmúlt években, és reméljük, hogy folytatódik az út számunkra is, és minden változtatást a közösséggel együtt valósíthatunk meg ezek után is. Vannak még további ötletek a tarsolyunkban, boldogan rántjuk majd le róluk a leplet a közeljövőben!

Az oldal másik funkciója, azaz a csere-kereskedelmi rész továbbra is ugyanúgy fog működni ahogy eddig, azaz világszerte elérhető lesz. Ezzel kapcsolatban is várható még pár fejlesztés hamarosan!

Borewik, a CSGOLounge, és Dota2Lounge tulajdonosa, és az egész Lounge csapat nevében

A levélből egyértelműen látszik, hogy azokban az országban, ahol az esport fogadásnak törvényi gátja van, betiltják az oldal erre vonatkozó részét. Magyarországon az esport fogadás szabályozására külön rendelkezés még nincs, ám a hagyományos sportfogadás a Szerencsejáték Zrt. kizárólagos területe. Hogy ebből így mi lesz itthon, azt egyelőre csak találgatni lehet.

Szerinted mi lesz a CSGO Lounge sorsa itthon?

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!