Indulhat a francia CSGO keringő

Indulhat a francia CSGO keringő

Az augusztus mindig kisebb holtszezont hoz a CS:GO közösségbe, ami időt enged arra, hogy a csapatok átgondolják a folytatást.

Az augusztusi holtszezon jegyében a Natus Vincere szánta el magát elsőként a váltásra, de ha lehet hinni a több forrásból is megerősített pletykálnak, akkor a két svéd (Fnatic, NiP), valamint a két francia csapat (G2, EnVyUs) is erősíteni szeretne a nyár utolsó hónapjában. Most arra is fény derült, mit terveznek a franciák a háttérben.

A két gall ötös közül a G2 felállása frissebb, ugyanis az MLG Columbus és a DreamHack Malmö korai kiesését követően megváltak az addigi kapitány Kévin "Ex6TenZ" Droolans-tól és leigazolták a fiatal Alexandre "bodyy" Pianaro-t, míg a kapitányi posztot Richard "shox" Papillon vette át.

A megfiatalított csapat egyből látványos fejlődésnek indult, kezdésnek egy végletekig kiélezett meccsen döntőztek az ESL Pro League harmadik évadában, ám ekkor még csak az ezüstérem jutott nekik. Nem úgy az Esports Championship Series első szezonjában, ahol az örök rivális Luminosity Gaming-et legyőzve állhattak a dobogó legfelső fokára. Az újabb Majornak júliusban (ESL One Köln) már magabiztosan vághattak neki, annak ellenére, hogy a halálcsoportban kerültek a fnatic, SK Gamig és FaZe trió mellett. A német versenyen azonban ismét utolérte a csapatot a Major-átok és megint korai búcsút lett a vége.

Ez alatt az EnVyUs sem tétlenkedett és egy Fabien "kioShiMa" Fiey, Timothée "DEVIL" Démolon csere formájában próbált megoldást találni a február óta tartó rossz formájukra. A DreamHack Malmö-n úgy látszott ez a csere meghozta a várt hatást (3-4. hely), de Kölnben ők is csoport utolsóként búcsúztak a 13-16. helyen.

A G2-nél a németországi Majoron történtek ellenére továbbra is erősnek a csapategység, mivel bebizonyították, hogy a legjobbakkal is fel tudják venni a versenyt. Persze tény, hogy a halál csoport most még túl nagy falat volt a számukra. A csapat szekerét elsősorban Richard "shox" Papillon és Adil "ScreaM" Benrlitom húzták teljesítményükkel, de ha meg kellene nevezni a csapatot hátráltató egyik tényezőt az a szakértők szerint Edouard "SmithZz" Dubourdeaux lenne, kiegyensúlyozatlan AWP teljesítményével.

Az EnVyUs talán erre is építve megkörnyékezheti a rivális játékosait, elsősorban ScreaM-et és Cédric "RpK" Guipouy-t, hogy egy Thorin által is vizionált új francia szupercsapatot hozzanak tető alá. Ahhoz, hogy ők a csapatba kerülhessenek két játékostól meg kellene szabadulni, akik közül az egyik minden bizonnyal DEVIL lenne, míg a másik esélyesnek Vincent "Happy" Schopenhauert tartják. Utóbbinak ugyanis mostanában semmiféle változást nem sikerült eszközölnie a csapat játékában, ezért meglehetősen kiszámítható lett a csapat, bizonyos szituációkban. Ha az EnVyUs valóban rászánja magát erre a lépésre, azzal alaposan felkavarhatnák az álló vizet, és újra lendületet kaphatna a gárda játéka egy agresszív entry fraggerrel és egy skillgéppel a fedélzeten. Jó kérdés persze, hogy ha két IGL-et is elküldenek, ki irányít majd?

Amennyiben az EnVy akarata érvényesülne az előttünk álló hetekben, akkor a G2 nehéz helyzetbe kerülhet, hiszen alaposan leszűkülne a választási lehetőségük. Happy-t még leigazolhatnák, de az új ötödik pozíciójára az LDLC-ből, vagy a Milleniumból, esetleg az egykori Epsilon tagjaiból kellene választaniuk, ami rövidtávon hatalmas visszalépést jelentene a nagy reményeket dédelgető csapatnak.

Kövess Minket!