Már az első nap borult a papírfoma a StarSeries döntőjén

Már az első nap borult a papírfoma a StarSeries döntőjén

A C csoport mindkét mérkőzésén meglepetés született, a Na'Vi és az Astralis közül valaki biztosan búcsúzik a csütörtöki nap folyamán!

Szerdán kezdetét vette Kijevben a StarLadder i-League döntője, ahol a 16 résztvevő csapat összesen 300 000 dollárért küzd majd egészen vasárnapig. Még csak az első napon vagyunk túl, de már így is akadtak jókora meglepetések: nézzük a szerdai eredményeket!

A csoport

Emlékezetesen indított az A csoportban az egyik hazai együttes, a HellRaisers, akik kegyetlen pisztolykörrel lepték meg a NiP csapatát. A nindzsák nem is kezdtek jól, már 9:1 volt az állás a HR javára, ám végül megrázták magukat, és innentől már csak egyetlen kört engedélyeztek az ellenfélnek. A csoport másik összecsapásán a GODSENT erődemonstrációt tartott: nagyon simán intézték el a dignitast. Még Znajder megmosolyogtató bénázása is belefért a neki háttal álló ellenfelekkel szemben.

NiP 16:10 HellRaisers
GODSENT 16:3 dignitas

Az egyik hazai csapat tehát már csütörtökön búcsúzhat, míg a győztesek meccsén máris jöhet a verseny első igazán komoly rangadója.

GODSENT

A GODSENT esélyeshez méltóan kezdte a tornát

B csoport

A B jelű kvartettben két nagyon sima mérkőzést láthatott a közönség, ami nem is számított meglepőnek, hiszen előzetesen ez tűnt a legegyértelműbb csoportnak. A másik hazai csapat, a FlipSid3 lényegében semmiféle ellenállást nem tanúsítva a nap legnagyobb arányú vereségét szenvedte el a FaZe-zel szemben, míg a G2 a koreai MVP Projectet intézte el hasonlóan könnyedén.

G2 16:3 MVP Project
FaZe 16:2 FlipSid3

A csoportelsőségért tehát G2 - FaZe mérkőzést rendeznek, a bentmaradásért pedig az MVP és a FlipSid3 küzdenek majd.

A FaZe aratta a nap legnagyobb arányú győzelmét

C csoport

Avagy a durva meglepetések csoportja. A nap legnagyobb buktáját egyértelműen a Natus Vincere produkálta, miután 10:16 arányban kapituláltak trainen a TyLoo-val szemben. De borult a papírforma a csoport másik márkőzésén is, hiszen a Heroic 16:13-ra verte az Astralist a dán házi rangadón.

Na'Vi 10:16 TyLoo
Astralis 13:16 Heroic

A győztesek meccse ebben a csoportban már le is zajlott: a Heroic 16:13-ra nyert a TyLoo ellenében, így ők a kijevi torna első negyeddöntősei. Ma délután 16 órától pedig Na'Vi - Astralis mérkőzés az életben maradásért - ki gondolta volna, hogy csütörtökön már biztosan búcsúzni fog ezen két csapat egyike?

Az első továbbjutó óriási meglepetésre a Heroic

D csoport

Előzetesen sokan ezt a négyest jelölték meg "halálcsoportnak", hiszen az EnVyUs, a Cloud9 és a Virtus.Pro elég erős triót alkotnak - a VG.CyberZen szomorúságára. Előbbi két csapat összecsapása már le is ment, és bár a Cloud9 simának mondható 16:8-as győzelme pár hónapja még óriási meglepetésnek számított volna, most jól mutatja, merre is halad a két csapat a világranglistán.

EnVyUs 8:16 Cloud9

A csoport másik mérkőzését ma este rendezik, melyet követően rögtön jön majd a győzetesek és a vesztesek mérkőzése.

A Cloud9 továbbra is jó formát mutat

Eseménydús első napon vagyunk tehát túl - reméljük, hogy a második is hasonló izgalmakat tartogat majd!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on

Kövess Minket!