LoL: Kijött a VB frissítése, így változhat a meta

LoL: Kijött a VB frissítése, így változhat a meta

Életbe lépett a 6.18-as frissítés, melyet a világbajnokságon is használnak majd. Lássuk, hogyan érintheti ez a kompetitív játékot!

Megjött a várva várt frissítés, tegnap kikerült a League of Legends hivatalos oldalára a 6.18-as változtatások listája, melyen az idei világbajnokságot is rendezni fogják. A kompetitív játék nagyrészt még 6.15-ön volt az elmúlt hetekben, így mindjárt két frissítést is ugrunk, melynek következtében teljesen átalakulhat az általunk ismert versenyszerű játék.

Lássuk tehát a hősváltoztatásokat!

Yorick átdolgozott változata megjelent, jól néz ki, de nem valószínű, hogy fogunk látni belőle a vb-n.

Az átdolgozás utáni Yorick (forrás: leagueoflegends.com)

Ashe az előző patchben már gyengítve lett, de most még inkább redukálták az erejét a töltési idő növelésével a játék korai szakaszában. A játékszervező képességéhez azonban nem nyúltak, szóval egy passzívabb lane-en még akár láthatjuk is a vb-n.

Aurelion Sol kapott egy bugfixet, amiről a napokban írtunk is. Fly és HuHi örülhetnek, mert szinte csak ők játszanak a sárkánnyal kompetitív környezetben.

Ekko sebzését nyírbálta meg kicsit a frissítés, de a csapatjátékot ez annyira nem érinti.

Gnarról úgy gondolhatja a Riot Impact játéka után, hogy túl erős, ezért meglehetősen nagy nerfet kapott. Az ugrása (E) majdnem akkora töltési időt kapott, mint egy rosszabb ulti, és mivel amúgy sem azt maxolják rendszerint, ezért szinte elvettek tőle egy képességet. A Frozen Mallet (Jégkalapács) nerf szintén nem sokat segít a kis Yordle életén, szóval várhatóan belőle sokkal kevesebbet fogunk látni a vb-n.

Lissandra változtatását nem igazán értem. Pick és teamfight összeállításokban kiváló volt, kérdés, hogy az életerő szintenkénti nerfelése után mennyire tud túlélni egy-egy harcot, főleg, ha nem magán használja az ultiját.

Lulu Q-n a lassítása most már minden szinten 2 másodpercig tart. Ismerős lehet ez a frissítés, mivel a 6.13-ban is be lett már ígérve a dolog, de csak most lép életbe. Támogató posztra várom, nagyon jó lehet egy lenti kill-lane-en.

Miss Fortune szintén nagyon erős ösvényen, a passzív frissítése után pedig toronydöntésben is erősödött, de többen is jobbak most a metában nála, ezért nem várom a visszatérését.

Nocturne szintén inkább solo Q választás, a frissítés is inkább oda szól, nem a kompetitív környezetbe.

Rek'Sait Gragashoz hasonlóan kezdhetik unni a fejlesztők a profi meccseken, ezért ő is meglehetősen nagy nerfet kapott. Amellett, hogy tankos, sok sebzést is oszt, így most majd dönteni kell melyik irányba építjük. Vagy gyorsabban tisztítjuk a játék korai szakaszában a jungle-t, vagy pedig egyből beleállunk a tank szerepébe, de ekkor picit hátrányba kerülhetünk az ellenfél ugyanebben a pozícióban játszó hősével szemben.

Shen változtatása leginkább Vizicsacsit és Ssumdayt érintené, de sajnálatos módon egyikük sem vesz részt a világbajnokságon. Globáljának köszönhetően valószínűleg még találkozunk vele a versenyen, de ösvényen nem lesz már annyira jó ez után a frissítés után.

Taliyah gyengítésre szükség volt, mivel az első hullám után általában el tudta vinni a wraith-ek közül a piciket, ezzel további tapasztalatot és aranyat szerzett ellenfeléhez képest. Inkább utility irányba mozdul mostantól, ami jó dolog, mert képességei alapján oda való. Ennek ellenére eddig talán túl sok sebzést osztott. Pick kompba továbbra is várom, a vb-n is!

Vladimir erős volt, egyben eléggé unalmas nézni, így jött is rá a változtatás. Mindenképp kevesebbet várok belőle az év végi bajnokságra.

Yasuo a játék korai szakaszában kapott egy kis buffot, melynek következtében a szintenkénti támadási sebességén csökkentettek. Az igazi csapás az ultiját éri, mely egyrészt egy bugot javít, másrészt kevésbé lesz releváns a tankos építése. Utóbbit akár szívesen is láttam volna kompetitívbe, de így már nem annyira biztos a megjelenése.

Végezetül nézzük a tárgyakat! A Frozen Malletet már érintettük, ezen kívül még a Relic Shield kapott egy nerfet. Nem tudni, hogy ennek következtében kevesebb lesz-e a melee support, vagy sem, de talán megint előtérbe kerülnek a Brand és LeBlanc választások lentre. Erős találgatás, meglátjuk!

Ezek voltak tehát a 6.18 főbb változtatásai, melyek a versenyszerű játékot is érinthetik. Szerintetek lesznek meglepő választások, akiket mostanában nem láttunk a játékban?

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!