Több, mint 100 millió játékosa van havonta a LoL-nak

Több, mint 100 millió játékosa van havonta a LoL-nak

A Polygon-nak adott exkluzív interjújában a Riot-os Merrill és Meck elismeri, hogy a League of Legends havi 100 millió játékost ültet a számítógépek elé.

Nem unatkozhatnak mostanában a Riot PR osztályán, rengeteg problémát kell elfedni pozitív bejelentésekkel. A legutóbbi ilyen a Polygon-nak adott exkluzív interjú, melyben megerősíti a két tulajdonos, Beck és Merrill, hogy jelenleg

havi 100 millió felhasználó (!!!!4444444négy)

játszik a League of Legendsszel.

A lassan 10. születésnapját ünneplő LoL szép fokozatosan növekszik. A stream-ek és a versenyek helyszíni nézettségi adatai évről-évre nőnek, így sejteni lehetett, hogy az alap játékos szám sem apad, sőt! Ennek ellenére egy 2014-es bejelentés óta nem lehetett tudni, hogy mégis mennyi az annyi. Hányan játszanak havonta a League of Legends-szel?

A Riot Games cégformája korlátolt felelősségű társaság, mely a részvénytársaságokkal ellentétben nem köteles kiadni semmilyen belső adatot, mert érdekhordozói köre, tehát a tulajdonosok azt mind bentről tudják. A rivális játékoknál már évek óta előrébb vannak, a közvetlen konkurencia (Dota2) például 14 millió játékost vonz a számítógépek elé havonta. Ez a korábban ismertetett 67 millióval köszönő viszonyban sincs, így a Riot egyetlen dolga szépen kordában tartani a dolgokat, és fokozatosan növelni a bevételeket.

A Riot hivatalos játékos-száma 2014-ből (forrás: riotgames.com)

Ennek szüleménye az esport szakosztály is, amiről a közelmúltban már cikkeztünk. Előbb a Renegades botrány, majd a Fnatic-G2 körül kialakult felfordulás irányította rájuk a figyelmet, de Reginald (TSM tulajdonosa) és Merrill között is kialakult egy nyilvános adok-kapok.

Valószínűleg a fentiek összességének köszönhetőek a hirtelen (értsd: 24 órán belül) megjelent önfényező tartalmak. A mai napon kaptunk egy YouTube videót Merrill-ről és Beck-ről, majd pár órával később kijött ez az interjú is.

Ha szeretnéd végigolvasni a Beck és Merrill által mesébe illő történetet leíró PR cikket, azt ITT megteheted. Ettől függetlenül persze örülünk annak, hogy még mindig ennyien játsszanak a játékkal, ez is jelzi, hogy valamit jól csinálnak ott bent házon belül. Csak az esport részlegen kéne kicsit rendet tenni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.