Mik hiányoznak majd legjobban a rotálás után? - 2. rész

Mik hiányoznak majd legjobban a rotálás után? - 2. rész

A legjobb Legendary lapok után ezúttal nézzük az Epic készlet legjobbjait.

Mint az ismeretes, 2017 első Hearthstone kiegészítőjével párhuzamosan három korábbi expanzió is ki fog rotálódni a Standard módból, hiszen búcsút intünk majd a komplett 2015-ös termésnek. Ez a Blackrock Mountain, The Grand Tournament, League of Explorers trió egészen konkrétan, ami azt jelenti, hogy rengeteg közönségkedvenc lap vándorol majd át Wildba.

Néhány napja a Legendary lapok közül már kiválasztottuk személyes kedvenceinket, cikksorozatunk második részében pedig az Epic ritkaságú kártyákból állítottunk most fel egy Top 3-at. A sorrend alapvetően szubjektív, de azért törekedtünk arra, hogy a választott kártyák helyezései nagyjából tükrözzék a jelenlegi metában elfoglalt helyüket. Lássuk hát!

#3 - Mulch

A Druid nem hemzseg az univerzális leszedésektől, így nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a Mulch egy hiánypótló darab a kaszt számára - a Naturalize-t inkább meghagynánk a Tavern Brawl-harcosok számára. A Yogg Druid (hol erősebb Token vonallal, hol Malygos-szal) mostanában állandó szereplője a versenyeknek és a ladder élmezőnyének, melyben gyakran felbukkan a Mulch is - jellemzően egy darabot használnak belőle tech kártyaként, ha éppen úgy kívánja a meta. Egy Arcane Giantet vagy bármilyen méretes gonoszságot mindig jó üzlet leszedni vele, hiszen minél drágább a célpont, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a kapott lény gyengébb lesz az elpusztítottnál.

#2 - Arcane Blast

A Tempo Mage a Karazhan megjelenése óta szépen felkúszott az öt legerősebb deck közé, ahol eleinte gyakran egy-két darabot használtak csak az Arcane Blastból, most azonban már szinte mindegyik összeállításban ott szerepel kötelezően a két darab. Cult Sorcerer, Bloodmage Thalnos és Azure Drake társaságában nyerhetjük ki belőle a legnagyobb értéket, de olcsó Flamewaker-aktivátorként is rengeteg alkalommal húzta már ki a csávából a mágusokat.

#1 - Twilight Guardian

A Blackrock Mountain kirotálása igen érzékenyen fogja érinteni a különféle sárkányos koncepciókat, de a The Grand Tournamentben is van kötelező dragon a Twilight Guardian személyében. A repülő szörnyetegek mostanában leginkább Warrior, illetve Paladin deckekben tombolnak (előbbi jó ideje dominálja már a metát), ahol a Twilight Guardian ár-érték arányban a legjobb 4-drop, de nem csak a középjátékban hasznos, hiszen tauntként a későbbiekben is bevédhetünk, illetve előkészíthetünk vele egy lethalt. Nagy kérdés, hogy mi lesz a Dragon paklik sorsa a rotációt követően, hiszen nem mondható, hogy idén olyan rengeteg erősítést kaptak volna.

Bekerülhetett volna még a legjobb háromba a Shaman AoE Elemental Destruction vagy éppen a mostanság feltámadt Secret Hunter egyik variánsában használt Lock and Load is, de összességében úgy éreztük, a jelenlegi metában a fenti három lap a leginkább meghatározó a felsoroltak közül.

A sorozat további részében a Rare és a Common lapokat is sorra vesszük, valamint beszélünk a gyengülő koncepciókról is, illetve hogy melyik hőst érinti majd legérzékenyebben a rotáció.

TETSZETT? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!