League of Legends Worlds 2016 csapatbemutató: Team Solomid

League of Legends Worlds 2016 csapatbemutató: Team Solomid

Milyen magasra szállhat Észak-Amerika csillaga a legyőzhetetlennek látszó TSM hátán? Kin lesz a legnagyobb nyomás? Átírhatja-e egy csapat a régió történelmét?

Amikor még tényleg Solo volt a Mid

Az év elején villámcsapásként ért mindenkit a hír, hogy a TSM nem szórakozik többet és kerül amibe kerül, új sztárcsapatot raknak össze, miután riválisuk, a Counter Logic Gaming lemosta őket a Madison Square Garden színpadáról a 2015 évi nyári döntőn.

Reginald, a csapat régi midese és tulajdonosa nem kegyelmezett senkinek: Bjergsenen, a régió talán legjobb játékosán kívül mindenki repült. Szépen lassan felépített egy új vázat Bjergsen köré. A felső ösvényre megszerezte a Gravity sztár játékosát, Hauntzert, akit Dyrus is rengeteget dicsért a maga idejében, sokszor a Season 3 világbajnok és C9 verőember Impact szintjére emelve őt.

Meglehetősen sok dráma közepette sikerült elhappolni a H2K Gaming elől Svenskerent, Bjergsen régi csapattársát, aki Európa egyik legjobb, de biztos, hogy legagresszívabb junglere volt Season 5 első felében. A két dán még az ősidőkben, a Coppenhagen Wolves LCS csapatában játszott együtt. A sors fintora, hogy a Season 4 világbajnokságon Svenskeren játéka taszította a TSM csapatát a farkasok, a későbbi világbajnok Samsung White elé.

Minden idők talán legváratlanabb igazolása Doublelift megszerzése volt. A CLG úgy döntött a világbajnokság után, hogy nem tartanak igényt többé a sztárjátékosra, aki többször is kiemelte, hogy szó szerint a szervezetnek köszönheti jelenlegi életét. A CLG mégis úgy döntött, más irányba megy a csapatával, a TSM pedig nem habozott és habozás nélkül leszerződtették a régió talán legnagyobb tehetségét.

A nagy kérdést sokáig a support pozíció jelentette. A szezon elején rengeteg játékost kipróbáltak, a tavaszi split előtti bajnokságra még kaSing-et vitték, de nagyon közel volt a nyugat jelenlegi legjobb supportjának, Mithy-nek a leigazolása is.

Végül YellowStar-ra esett a választás, akivel a tavaszi ligát végig vitték. Rengeteg probléma volt a split alatt, az öt játékos hatféleképpen próbált játszani, kommunikáció nélkül. Rengeteg meccset nyertek szimplán veterán státuszuk miatt, ahol egy náluk papíron jóval gyengébb csapat csinált valami butaságot és eldobta a meccset. Épphogy sikerült megkaparintaniuk az utolsó rájátszási pozíciót.

A rendes szezon és a rájátszás közötti két hétben született meg az a TSM, ami rekordokat döntöget és hajszál híján veretlen volt az észak-amerikai ligában. A játékosok rádöbbentek, hogy ez így nem mehet tovább, valaminek változnia kell, együtt kell dolgozni, különben tényleg semmit nem ér a sztárjátékosokkal dugig tömött csapat. Két hét alatt sikerült annyira összekapniuk magukat, hogy a döntőig szaladtak, ahol egy igen szoros, 5 mérkőzéses szériában végül kikaptak a CLG csapatától. YellowStar otthagyta a társaságot és visszatért a Fnatic kaszárnyába, de a játéka azóta rázós.

Reginald második nehéz döntése itt következett. Ki fogja pótolni YellowStart? Import hely van szabadon, így a teljes palettáról válogathatott. Sok játékost kipróbáltak, a jelenleg Misfits zászló alatt játszó koreai IgNar-t, vagy épp az ex-G2, jelenleg Origen support Hybrid-et. Végül egy fiatal észak-amerikai tehetségben állapodtak meg, Biofrost lett az új támogató játékos.

Ugyan a játék stratégiai részéhez bevallása szerint egyáltalán nem ért, de nagyon jól játszanak Doublelift-tel, elképesztően erősek lanen, ami így Doubleliftet végre újra sztárjátékosi pozícióba emelte, a meglehetősen lanyha tavaszi szereplése után. Biofrost csapatba építése zökkenőmentes volt. A csapat irányítását Bjergsen és Doublelift vette át, amivel kapcsolatban voltak ugyan aggodalmak korábban, de egyelőre működni látszik, így a fiatal játékos koncentrálhat pusztán az egyéni teljesítményére, ami be kell vallani, figyelemreméltó.

Alakulóban a csapat

A nyári szezonra összeérett a csapat, képesek minden játékos egyedi tehetségét kihasználni. Hauntzer Dyrus méltó jogutódjának tűnik - képes mindent játszani, amire a csapatnak szüksége van, legyen az tank vagy carry, egy igen magas szinten. Az egész régió elmúlt évek alatt kitermelt legjobb tehetsége a TSM toplanere, noha érdemes megemlíteni, hogy a rájátszások alatt szokatlanul instabil volt.

Sok probléma volt a tavaszi split során Svenskeren játékával. A dán játékos preferált stílusa az, ami talán a koreai ROX Tigers-ben játszó kollégájára, Peanut játékára emlékeztet a legjobban - válassz agresszív, erős lanereket, keresd meg az ellenséges junglert és gyilkold meg. Sokszor.

Ez tavasszal nem működött, főleg kommunikációs problémák miatt. Svenskeren nem tudta megtalálni az ellenséges junglert, vagy ha meg is találta, nem volt segítsége a csapata részéről.

Bjergsen szépen csöndben élete egyik legszolidabb szezonját éli meg éppen. Ma már nem sűrűn látjuk tőle azokat a montázsba illő outplayeket, mint régen, de még mindig egy igen erős midlaner, aki nem mellesleg meglepően jól irányítja a csapatot - amivel a korábbi TSM iterációknál néha problémák voltak.

Az alsó ösvényen Doublelift végre újra korábbi sztárjátékosi pozícióját élvezheti, ami a CLG alatt az utolsó szakaszban már annyira nem sikerült neki. Biofrosttal egy ütőképes duó lett belőlük úgy, hogy nem torzul a csapat összképe túlzottan botlane-centrikussá.

Fényes jövő?

A TSM a régió minden idők legjobb csapataként megy a világbajnokságra. Lazsálásra nem lesz alkalmuk, egyértelműen a legnehezebb csoportot kapták, annak ellenére, hogy ők a névleges #1 seed. A tavaszi kínai bajnok RNG, a koreai meglepetéscsapat Samsung és a nyári döntős európai Splyce lesz az ellenfelük.

Nehéz eldönteni, hogy ki lesz a továbbjutó a csoportból. Az egyetlen stabil pont az a Splyce, akik valószínűleg 4. helyen fognak végezni, de nagyon fontos lesz a csoportállások tekintetében, hogy kitől tudnak majd egy-két meccset behúzni. Biztos továbbjutónak a Samsung mondható, az igazi párharc az RNG - TSM között lesz a második helyért. Ezt látatlanban az ember a TSM-nek adja a pletykák, interjúk és bizarr twitter posztok alapján, ami szerint az RNG-t elég sokszor feltörölte a TSM edzőmeccseken, és attól sem voltak elájulva, hogy egy csoportba kerültek velük.

Persze az is előfordulhat, hogy ők szerzik meg az első helyet a csoportban, ami rengeteget javítana a továbbjutási esélyeiken. Az első helyezettek egy másik csoport második helyezettjével fognak majd játszani, ami között jó eséllyel nem lesz koreai csapat, ami automatikusan jót sanszot ad egy elődöntős finisre, ami a régió múltjában eddig nem történt meg (hacsak Season 1-et nem számítjuk (én nem teszem)).

A koreai edzőtáboruk lassan véget ér, ami kicsit zavarosan indult - kikerültek az edzőmeccseik az SKT ellen, ami miatt félő volt, hogy más csapatok nem is gyakorolnak majd velük. Szerencsére, amennyire tudjuk, ez végül nem következett be, produktívan töltötték az idejüket. Ez a szervezet és egyben a régió talán legjobb esélye egy jó Worlds helyezésre, ami olyan régóta hiányzik nekik. Egy erős eredmény teljesen átírhatná a régió történelmét, ami hagyományosan mindig is Korea - Kína - Európa lábtörlője volt a nemzetközi bajnokságokon.

A legjobb hír talán az, hogy kivételesen ez most nem Bjergsen két vállán nyugszik.

Van még a csapatban nyolc, ami szívesen segít.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!