Mi lesz a mostani NA LCS csapatokkal, ha jön a franchise liga?

Mi lesz a mostani NA LCS csapatokkal, ha jön a franchise liga?

A Riot nem feltétlenül dolgozna együtt minden aktuális LCS csapattal.

Pár nappal ezelőtt kiszivárgott egy levél, amit majdnem minden LCS csapat aláírt a két LCS régióból, benne a csapatok kéréseivel és az elképzelésükkel, hogy is kéne az LCS-t, mint rendszer működtetni. Mivel nagy az esélye annak, hogy 2018-ban Amerikában jön a klub liga és megszűnik a mostani kieséses rendszer, a bent lévő csapatok nem cserélődnek majd a tavaszi és nyári szezon után. A Riot Games pedig nem biztos, hogy a jelenleg rendszerben lévő csapatokkal akarja megtölteni a bajnoki helyeket, legalábbis erre utal az az elejtett fél mondat, ami a fentebb említett levélben látható:

„Nem vagyunk biztosak abban, hogy az észak-amerikai csapatok közül mindenkivel hosszú távon akarunk dolgozni.”

Elsősorban inkább a fiatal csapatoknak lehet félnivalójuk, mert a rutintalanságot a Riot inkább olyanokra (pl. sportszervezetek) cserélné, akiknek több tapasztalatuk és pénzük van, járatosak az Államokban csúcsra járatott, franchise alapú ligarendszerben, legyen az NBA, NHL vagy éppen NFL csapat. De mi van a nagyobb esport csapatokkal? Egy TSM vagy egy CLG nagyon sokat tett azért, hogy a LoL, mint esport népszerű legyen. Ha pedig a Riot eladja a helyüket, akkor azt a rajongók valószínűleg igencsak nehezményeznék és az egésznek biztos, hogy pénzügyi hatása is lenne.

Echo Fox

Tény, hogy a Riot tárt karokkal várja nagy sportszervezeteket, hiszen anyagi megújulást és presztízst hozhatnak a szcénába. De vajon hogy fogadják majd ezt a régi motoros esport csapatok? Hajlandóak lesznek-e szeretett játékukért belemenni alkukba? Meg egyáltalán, a szurkolók hajlandóak lesznek egy franchise alapú LCS-t nézni, ahol nem esik ki senki?

Az meg nem véletlen, hogy a levelet egy ember nem írta alá: Rick Fox, az Echo Fox tulajdonosa.

Esport1 CS:GO nyereményjáték

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.