Legend playerek, figyelem! Így gyűjthettek pontokat az új szezonban

Legend playerek, figyelem! Így gyűjthettek pontokat az új szezonban

Már ebben a hónapban a számít a helyezés - mutatjuk a Hearthstone Championship Tour változásait.

Novemberben kezdetét vette a 2017-es Hearthstone Championship Tour, így azok, akik versenyszerűen űzik a játékot már ebben a hónapban megkezdhetik a HCT-pontok gyűjtögetését.

A "legegyszerűbben" továbbra is erős Ranked eredményekkel lehet pontokat szerezni: aki Legend rankig jut, mindenképpen kap legalább egyet. Mutatjuk a konkrét eloszlást.

HCT pontok a Ranked helyezésért

#1 - 12 pont
#2-10 - 10 pont
#11-25 - 8 pont
#26-50 - 6 pont
#51-100 - 4 pont
#101-200 - 2 pont
Legend - 1 pont

Összességében kevesebb pont kerül kiosztásra idén, mint tavaly - kivéve azoknak, akik Legend 100 és 200 között végeznek, ők ugyanis eggyel több pontot kapnak majd, mint 2016-ban.

Magukat a versenyeket két kategóriába sorolja a Blizzard: a 10 000 dollár alatti összdíjazásúak kupának, az ennél komolyabbak pedig Majornek számítanak. A szezon első Major versenye a ma induló DreamHack Winter lesz.

HCT pontok a kupákért

#1 - 5 pont
#2 - 3 pont
#3-4 - 2 pont
#5-8 - 1 pont

HCT pontok a Majorökért

#1 - 15 pont
#2 - 12 pont
#3-4 - 8 pont
#5-8 - 4 pont
#9-16 - 2 pont

Bár ez bizonyára keveseket érint, de fontos megjegyezni, hogy egy hónapban legfeljebb egy kupán vagy Majorön lehet majd pontokat szerezni.

Azon Fireside Gathering versenyeken, melyek részei a Hearthstone Championship Tournak idén is Tavern Hero-kat avatnak majd. A szezonális Playoff versenyeken a legjobb Tavern Hero playerek mellett a 64 legtöbb HCT pontot gyűjtő játékos indulhat, ezekről lehet majd kijutni a világbajnokság előszobáját jelentő Season Championship versenyekre. Természetesen ezekért is jár majd pont.

Egy szó mint száz: aki komoly álmokat üldöz, annak már ebben a szezonban is komolyan kell vennie a ladderezést, hiszen minden HCT pont számít!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!