Fox vs. DeadFox meccs a Major első fordulójában!

Fox vs. DeadFox meccs a Major első fordulójában!

Megtörtént a Las Vegas-i tájékoztató, mutatjuk a Major menetrendjét, formátumát és az első sorsolást!

Az éjszaka folyamán a Las Vegas-i CES (Consumer Electronic Show) alatt szervezett műsorában leplezte le az ELEAGUE a következő Major részleteit. Nézzük, mire számíthatnak a rajongók és DeadFox-ék január végén!

A január 22-29-ig tartó, azaz 8 napon átívelő, rekordhosszúságú Major hatalmas izgalmakat tartogat, hiszen ezúttal nem felső-alsó ágas csoportkörökkel rendezik, hanem svájci formátumban. Ezt a formátumot tavaly 3 alkalammol láthattuk: a kölni és atlantai Major offline kvalifikációjában, valamint az ESL ONE New York-on.

Aki nem tudná, hogyan működik a formátum:

  • A meccseket Bo1-ben játszák
  • A csoportkört körökre osztják
  • Minden körben az azonos győzelmi/bukási értékkel rendelkező csapatokat sorsolják egymás ellen
  • Aki eléri a 3 győzelmet továbbjut a negyeddöntőbe
  • Aki eléri a 3 bukást kiesik

Az első kör sorsolásában négy csoportba rendezték a csapatokat (Az első körben az első csoport csapatai játszanak a negyedikkel, míg a második csoport a harmadikkal játszik):

Legendák

  • Előző Major 1-4. helyezettek
  • Előző Major 5-8. helyezettek

Kihívók

  • Offline kvalifikáció 1-4. helyezettek
  • Offline kvalifikáció 5-8. helyezettek

Rangadók, kevésbé érdekes meccsek és előre leírt párharcok is lesznek az első körben. Lássuk szépen sorban, milyen meccseket figyelhetünk a láda dropban bízva, január 22-én, 16 órától!

16:00 Gambit-North : Hiába a kazah csapat rendelkezik legendás címmel, távolról sem ők az esélyesebbek. Az egykori dignitas immár új néven vág neki a versenynek, és első szereplésükön nem is kaphattak volna könnyebb ellenfelet.

17:15 fnatic-G2 : Már az előző Majoron is összekerültek, akkor 16:13-ra a svédek nyertek, azóta azonban eléggé megváltozott az együttes felállása. JW és flusha hiánya vélhetően érződni fog majd, ami akár az első meccsükbe is kerülhet. Igazi rangadó, ahol a rutin rengeteget számít majd, így elsőre francia siker van a levegőben!

18:30 SK-HellRaisers : Hogy az SK könnyű ellenfél lenne? Ilyen felelőtlen kijelentést sosem mernénk tenni, maximum addig merészkednénk, a brazilok nagy szerencsével és jó vétóval akár verhetőek is! Hiszen a csapat háza táján nincs minden rendben, fnx kirúgása után beugróval, a portugál fox-al neveztek a Majorra, az eredmények sem úgy jönnek, mint az év első felében, a HR viszont egyre jobb, folyamatosan törnek felfele. Érdekes meccsnek ígérkezik, hiszen a higgadt HR és az agresszív SK párbaja sokféleképpen alakulhat. A Bo1 formátum miatt a pálya bannok nagyon fontosak lesznek, de a két csapat mappoolja sok esetben hasonlít, csak az ellenkező oldalon jobbak a csapatok. Hiába játszik beugróval az SK Gaming, attól még készülhetnek meglepetésekkel, egy biztos: skillben nem lesz hiány. Remélhetőleg a HellRaisers szintén gőzerővel készül és egy izgalmas meccset láthatunk már rögtön az első fordulóban DeadFox-éktól! Hátha ismét csodát tesznek a HR fiataljai!

19:45 Virtus.pro-OpTic : Az ELEAGUE első és második szezonjának győztese parázs meccset vív majd egymással, hasonló mappool és stílus jellemzi őket. Igazi csemege lesz már az első körben, melyen talán a LAN-on mindig jó formát hozó lengyelek győzelmére van több esély.

21:00 Na'Vi-mousesports : A papírforma szerint egy könnyű bemelegítő meccs GuardiaN-ék számára, de ha NiKo elkapja a fonalat, simán elkaphatják az első körben az egykori Major döntős csapatot.

22:15 Liquid-EnVyUs : Ha őszinték akarunk lenni, a selejtezőből érkező csapatok vélhetően egytől-egyig a FlipSid3, Gambit, Liquid triót akarták kapni, kb ebben a sorrendben. A leggyengébb legendás trió amerikai tagja az utóbbi időben csak szenved, s1mple távozása óta elkerülik őket a jó eredmények. Az EnVy viszont javul, de ha tényleg készülőben a francia sztárcsapat, lehet már máshol járnak majd a fejek. Igazi 50-50 mérkőzés, ahol bármi megtörténhet!

23:30 Astralis-GODSENT : Pronax ötöse magára talált az év végére, egy jó Major szerepléssel pedig megalapozhatnák 2017-et is. Ellenfelük azonban a kirobbanó formában szereplő világelső csapat, akik az ECS második kiírásának megnyerésével bizonyították, igenis képesek az első helyre is odaérni. Ráadásul elég simán. Az északi stílusú csapatok mindig jó meccseket játszanak egymás ellen, bár az építkezésben a dánok azért bőven előrébb járnak, így az esélyeik is jobbak!

00:45 FlipSid3-FaZe : Talán nem túlzás kijelenteni, az egész Major leggyengébb formában játszó csapata, hogy őszinte legyek ötletem sincs, mi tartja még össze ezt az ötöst. Vélhetően valami nagy dobásra készülnek, amire szükségük is lenne, hiszen immár a Top20 csapatból, és a versenyekre gyakran meghívott együttesek köréből is kikerültek. A FaZe viszont karrigan érkezése és kio reaktiválása óta szárnyal, Atlantában jó esélyük lesz a legendás címre!

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!