Öt nappal a Major előtt megváltoztatták a vétó folyamatát

Öt nappal a Major előtt megváltoztatták a vétó folyamatát

A vétó egy fontos része a meccsnek, hiszen itt dől(nek) el a pálya(k). Most ennek a folyamatát változtatták meg mindössze öt nappal a Major előtt.

Végleges a PGL Major névsora, nagy harcok lesznek már az első napon!

Tegnap lezajlott a kvalifikáció utolsó napja, így pedig fényderült a Major utolsó résztvevőire is, ezáltal pedig elkészítették a csoportkör első körének a párosításait.

Aki nem tudná, mi is pontosan az a vétó, annak egy gyors betekintést adok. A vétó a mapválasztási folyamat, itt választják ki, hogy melyik pályákon játszanak a csapatok. Bo1-es meccseknél eddig úgy volt, hogy felváltva bannoltak a csapatok, majd az egyetlen pálya ami maradt, azon játszottak. Bo3-ban kicsit másképp zajlott ez. Első körben mindkét csapat bannolt egy-egy pályát, majd a következő körben mindenki választhatott egyet a fennmaradtak közül. A következő körben újra bannolt egy-egy pályát mindkét csapat, majd itt is a fennmaradó egy pálya került be, mint döntő pálya.

A vétót csak Bo1-nél változtatták meg, Bo3-nál ugyanaz maradt a menete. Nézzük, hogy működik: A kezdő csapat vétózhat két pályát, majd az ellenfél bannolhat hármat. Az itt fennmaradó két pálya közül a kettőt bannoló kiválaszthatja, hogy melyik pálya legyen, majd a hármat vétózó csapat választhat térfelet. Példával tehát így néz ki: játszik az Astralis és az SK Gaming. Az SK kezdi vétót. Ők bannolják Nuke-ot és Overpasst. Következik az Astralis, ők vétózzák Cache-t, Infernot és Traint. Két pálya maradt, Cobblestone és Mirage. Ezek közül választhat az SK, majd a kiválasztott pályán az Astralis választhat oldalt. Ha az elején az SK nem szerette volna kezdeni, akkor ugyan ez történt volna, csak fordítva, hiszen az új rendszerben a magasabb sorsolású csapat dönthet erről is.

Ezzel eltűnik az a random faktor a Bo1-ekből, amit az ELEAGUE Major alatt láthattunk (talán több meccs lesz Cache-en ezúttal - tbr). Érdekes lesz látni ezt a rendszert akcióban, hiszen megváltoztatja a vétózás jelenleg ismert menetet és még több taktikázást visz bele. Hiszen arról dönteni, hogy akarod-e kezdeni a vétót és ezzel kiválasztani a bennmaradt két pálya közül azt, amin játszotok nagy hatalom lehet, szintúgy az oldalválasztás, amiről szintén az a csapat dönt, aki a vétót megkezdi, hiszen a legtöbb csapat CT-ben fog kezdeni, vagyis a fenti példával élve az SK itt eldöntheti, hogy melyik két pálya közül akar szívesebben T oldalon kezdeni. Persze ez a szokás borulhat a rendszer miatt, így kiszámíthatóbb vétókat látunk majd a Major csoportköre alatt és lesz miről beszélni a pályákat illetően, ez biztos!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

(Borítókép: HLTV)

Kövess Minket!