Intel-fanok figyelem – Nektek szól az új Acer Predator Helios Neo 14

Intel-fanok figyelem – Nektek szól az új Acer Predator Helios Neo 14

Továbbá bemutatkozott az új Acer Nitro 16 játék laptop Intel Core 14. generációs processzorokkal és mesterséges intelligenciával vezérelt fejlesztésekkel.

Az Acer bemutatta gamer portfóliójának legújabb ékkövét, az új Predator Helios Neo 14-et, egy hordozható erőművet, amely a legújabb Intel Core Ultra processzorokkal van felszerelve, és lehetővé teszi a mesterséges intelligencia játékokban kiaknázható élményét a PC-n. Ezenkívül az Acer Nitro 16 gaming laptop is bemutatkozott Intel Core 14. generációs processzorokkal, így a felhasználók még több erővel rendelkezhetnek játék vagy alkotás közben. A játékosok minden szinten le lesznek nyűgözve a játék vagy streamelés közben megjelenő tiszta látványelemekkel és mesterséges intelligencia-vezérelt grafikával, köszönhetően az eszközök NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú laptop GPU-inak, amelyek támogatják a legújabb AI-alapú DLSS 3.5 technológiát és egyéb AI-gyorsításokkal operáló alkalmazásokat. Ragyogó színek és képpontok tűnnek ki a laptopok WQXGA megjelenítési lehetőségein, az sRGB színskála 100%-os támogatásával és az NVIDIA G-SYNC kompatibilitás mellett.

A játékra szánt laptopok kreativitásának és képességeinek további kiegészítése érdekében ezekben a gépekben megtalálható a Microsoft Copilot Windows (dedikált copilot gombbal), amely gyorsabb hozzáférést biztosít a mindennapi AI-asszisztenshez és az Acer AI- videokonferencia-funkcióihoz. Az egy hónapos Xbox Game Pass Ultimate segítségével a játékosok több száz kiváló minőségű PC-játékot élvezhetnek. Ráadásul a kettős ventilátor, a hűtőrendszer kivezetések és a CPU-kon lévő folyékony fém hőszigetelés gondoskodik arról, hogy a laptopok rendszere teljes sebességgel pörögjön, még a legmelegebb játékmenetekben is.

Ezeket olvastad már?

Predator Helios Neo 14: Hordozható játékerőmű Intel Core Ultra processzorokkal

A Predator Helios Neo termékcsalád az eddigi legkompaktabb modelljével bővült, meghagyva a kompromisszummentes teljesítményt. Még a 16 és 18 hüvelykes testvéreihez képest karcsúbb, hordozhatóbb felépítésével is az új Predator Helios Neo 14 óriási teljesítményt nyújt, mivel akár Intel Core Ultra 9 185H processzorral, dedikált AI-gyorsítási képességekkel rendelkezik, továbbá akár egy NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop GPU-val is felvértezték, amely támogatja az AI-alapú DLSS 3.5-öt szabványt. A továbbfejlesztett hőkezelés, az optimalizált hatékonyság és az AI-alapú grafika kombinációjával a felhasználók kivételes teljesítményre és valósághű látványra számíthatnak munka vagy játék közben. Az akár WQXGA (3072x1920) megjelenítési lehetőség 165 Hz-en, az sRGB színspektrum 100%-os támogatása és az NVIDIA G-SYNC kompatibilitással tökéletesen élethű meneteket biztosítanak a felhasználóknak még „high effect” beállítások mellett is.

A Predator Helios Neo 14 a legmodernebb hőtechnikai megoldásokkal van felszerelve, hogy a játékosok maximálisan kihasználhassák az eszközt és fenntartsák a csúcsteljesítményt; Kettős ventilátoros rendszer, amely 5. generációs AeroBlade 3D ventilátort és Vortex Flow technológiát, folyékony fémzsírt a CPU-n és széles vektoros hőcsöveket tartalmaz a jobb hőmenedzsment és hőkapacitás érdekében. Intel Killer Wi-Fi 6E csatlakozással, ThunderBolt 4 porttal, teljes értékű USB Type-C-vel és MicroSD kártyaolvasóval is rendelkezik, hogy mindig kapcsolatban maradjon.

A Predator Helios Neo 14 video- és audio kommunikációját mesterséges intelligenciával támogatott az Acer PurifiedVoice 2.0 segíti, amely kiküszöböli a nem kívánt zavarokat a háttérben, köszönhetően a három mikrofonos beállításnak, valamint az Acer PurifiedView webkamera-megoldások is rendelkezésre állnak a mesterséges intelligencia által továbbfejlesztett videókhoz és képekhez. A mesterséges intelligencia által vezérelt feladattámogatás a Windows Copilot, a dedikált Copilot Key egyetlen kattintásával elérhető. A mesterséges intelligencia funkciók és még sok más gyűjteménye felfedezhető a PredatorSense alkalmazásban található új Experience Zone-ban, ahol a felhasználók személyre szabhatják az eszközbeállításokat és a billentyűzet megvilágítási effektusait, valamint nyomon követhetik a laptop állapotát.

Acer Nitro 16: Játssz, újíts és alkoss kompromisszumok nélkül

A játékélmény és a termelékenység egyetlen eszközben történő megvalósulása érdekében az Acer Nitro 16 ötvözi a legújabb technológiát és számos olyan funkciót, amelyek alkalmassá teszik a játékhoz és a munkához egyaránt. A 16 hüvelykes gaming laptopot akár Intel Core i7 14700HX processzorral és akár NVIDIA GeForce RTX 4060 laptop GPU-val is felvértezték, hogy lépést tudjon tartani a legigényesebb játékokkal és egyéb szoftverekkel anélkül, hogy óriási költségekbe verné magát. A lelkes játékosok és szakemberek értékelni fogják az Intel processzorok hibrid architektúráját és a további E-magokat, amelyek elősegítik az eszköz többfeladatos teljesítményének felgyorsítását. Az NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú laptop GPU Ada Lovelace architektúrája óriási ugrást tesz lehetővé mind a teljesítmény, mind az AI-alapú grafika terén. A játékosok elmerülhetnek az élethű virtuális világokban a ray-tracing -gel, és élvezhetik a hatalmas teljesítménynövekedést a DLSS 3.5 segítségével. Az NVIDIA RTX AI platformján működő Nitro 16 páratlan teljesítményt és egyedülálló képességeket kínál több mint 500 AI-alapú játékban és alkalmazásban. Ezeket a 16 hüvelykes WQXGA (2560x1600) panelen 

A Windows 11 alapú játékhoz készült laptop AI-kompatibilis eszközzé is fejlődött, mivel integrálja a Windows Copilot-ot és az Acer mesterséges intelligenciával továbbfejlesztett konferenciamegoldásait, így intuitívabb és élvezetesebb élményt nyújt a felhasználók számára. A dedikált NitroSense billentyűre kattintva hozzáférhet az új Experience Zone-hoz, amely áttekintést nyújt a Nitro 16 mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkcióiról, így a felhasználók többet tanulhatnak, és könnyedén használhatják a legújabb funkciókat. A NitroSense szoftveren a készülék teljesítménymódjait és a 4 zónás RGB billentyűzet-világítást is testre szabhatják stílusuknak és preferenciájuknak megfelelően.

A Nitro 16 megújult termikus kialakítást alkalmaz, kettős ventilátoros, négy szívó- és négykipufogós hűtőrendszerrel a fűtés minimalizálása, valamint a CPU és a GPU teljesítményének teljes maximalizálása érdekében. A létfontosságú alkatrészek közötti védelem és hőátadás hatékonyabb, ha a CPU-t folyékony fém hőzsírral egészítik ki. A lagok-ból és a csatlakozási problémákból eredő zavarok minimalizálása érdekében a Nitro 16 Intel Killer DoubleShot Pro-val, dupla USB Type-C ThunderBolt 4 porttal és MicroSD kártyaolvasóval érkezik.

Ár és elérhetőség

A Predator Helios Neo 14 (PHN14-51) júniustól lesz elérhető az EMEA régióban, 1999 Eurótól, míg az Acer Nitro 16 (AN16-73) szintén júniustól lesz elérhető az EMEA régióban, 1599 Eurótól. 

A pontos specifikációk, az árak és elérhetőség régiónként változhat. Ha többet szeretne megtudni az elérhetőségről, a termékleírásokról és az árakról az adott piacokon, kérjük, látogasson el a www.acer.com oldalra

Kövess Minket!



Gamer szótár