Egy youtuber otthon megépítette a saját Apple Vision Proját, és működik!

Egy youtuber otthon megépítette a saját Apple Vision Proját, és működik!

Egy különleges eljárással ugyan, de sikerült működésre bírni az eszközt.

A Basically Homeless egy youtube csatorna, és eddig ez valószínűleg nem sokak számára érdekes, az viszont, hogy lemásolta otthon az Apple új termékét, már más tészta. Persze az egyértelmű, hogy a végeredmény egyáltalán nem olyan menő, mint az Apple Vision Pro, azonban az alapvető funkciók ennél a verziónál is működnek. Ezt úgy érdemes elképzelni, hogy a levegőben hadonászva kézzel is meg lehet nyitni a menüket, akárcsak a nagy testvér esetében. Ez pedig annak fényében, hogy egy takarékboltból szerezte be hozzá az alkatrészeket, és ezek felhasználásával építette meg a masinát, egészen elképesztő. Mondjuk úgy, hogy a végeredmény nem éppen elegáns, sőt, az ormótlan talán még jobb kifejezés is lenne rá, de működik. A legtöbb nézőjét sikerült is lenyűgöznie a készülékkel, hiszen roppant leleményes és kreatív volt a youtuber az alkotói folyamat során.

Hogy a fenébe sikerült megépítenie?

Azzal kezdte az egész procedúrát, hogy megpróbált egy monitort, egy számítógépet és egy kamerát közvetlenül a fejére erősíteni egy szíjjal. Hamar kiderült, hogy ez a módszer nem életképes, mivel túl nehezek voltak az alkatrészek. Ezt a problémát végül úgy oldotta meg, hogy egyszerűen mindent egy sisakhoz erősített. Bár a kezeivel már tudta irányítani a rendszert, nem lett egészen olyan a kiterjesztett valóság, mint az Apple Vision Pro esetében. Ehelyett gyakorlatilag egy kamerán keresztül élőben kapott képet arról, hogy mit művel az ujjaival a levegőben.

Nyilvánvaló, hogy ez nem egy teljesértékű másolata az Apple legújabb szenzációjának, de tagadhatatlan, hogy még így is rendkívül lenyűgöző ez az összeeszkábált kütyü.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár