AOC CQ27G2S/BK monitorteszt – Görbül a tér

AOC CQ27G2S/BK monitorteszt – Görbül a tér

Egy 27 hüvelykes QHD ívelt monitort küldött nekünk az AOC, amely 165 Hz-es frissítési rátájával igencsak kedvező lehet a gaming-monitorok piacán.

Az AGON by AOC régóta foglalkozik gaming-monitorokkal, az AOC GAMING CQ27G2S/BK modell pedig tavaly lett leleplezve, és már akkor is nagyon szimpatikusnak tűnt számunkra. Egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitorról van szó, amely 1500R görbületű, nagyméretű kijelzőjével és 165 Hz-es frissítési rátájával tényleg magával ragadó QHD játékélményt nyújt. Az összeszerelése pikk-pakk megoldható, és nekem különösen tetszett, hogy a talp beillesztéséhez nem külön kis csavarhúzószerűséget adtak, hanem a csavaron már eleve rajta van az erre szolgáló eszköz, csupán le van hajtva. Magyarul annyi a dolgod, hogy fogod, a helyére illeszted a talpat, majd kézzel seperc alatt becsavarozod.

Az állvány legalább ennyire egyszerűen bepattintható a monitor hátsó részébe, súlyra pedig a CQ27G2S/BK egyáltalán nem vészes, simán át lehet tenni fél kézzel is az asztalra. Ergonomikus V-alakú lábazattal van ellátva, amely magasság-, dőlés- és forgatási állíthatóságot kínál. A hátoldalon kettő darab 2.0-ás HDMI-portot, valamint egy 1.2-es DisplayPortot is találunk. Külön távirányító vagy USB-port nincs, azonban egy fejhallható-csatlakozó még került rá. A VA-panelt kapott, tükröződésmentes monitor 4 ms GtG (Grey to Grey) válaszideje és villámgyors 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time) ideje biztosítja, hogy a kép mindig gyönyörű szép, tiszta legyen – választott játéktól függetlenül. ITT még több képet találtok a monitorról.

A képeken a Suicide Squad: Kill the Justice League-et láthatjátok, ugyanis elsősorban ezt pörgettem a monitorral és Metropolis sokkal élénkebb, kontrasztosabb színekkel tárult elém, mint a tévémen. Kapunk HDR10-támogatást, a CQ27G2S/BK pedig dinamikus színskálával és 4000:1 kontrasztaránnyal festi meg a jeleneteket. Az Adaptive-Sync technológia biztosítja a folyamatos, gördülékeny játékélményt, zavaró szakadozások nélkül. Játékok mellett persze a mindennapi munkához vagy filmnézéshez is ideális választás lehet a CQ27G2S/BK, ami akár másodlagos monitorként is remekül funkcionál. A személyes tapasztalataim alapján viszont tényleg annyira szép, mély színeket kapunk általa, hogy az ember nem gondolkodik sokat azon, hogy inkább ezt a perifériát állítsa be elsődlegesnek odahaza vagy az irodában.

A monitor OSD-je számos, a játékokhoz kapcsolódó funkciót is tartalmaz, például a Shadow Controlt, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy beállítsák az árnyék-szinteket a gyengén megvilágított jelenetekben való jobb láthatóság érdekében. Akad még célkereszt-ráhelyezés (Dial Point) is, ami FPS-eknél jöhet jól, de Low Blue Light, azaz a Kékfény szűrő is hasznos, mivel hozzájárul a szem terhelésének csökkentéséhez. AMD FreeSync támogatás van, viszont az Nvidia G-Sync most nem élvez előnyt, ahogy beépített mikrofont vagy webkamerát sem kapunk. A monitor ára többnyire 90 000 és 100 000 Ft között mozog, ezért az árért pedig tényleg nagyon szép színeket és egy kellően mutatós dizájnt kapunk, a szokásos AOC minőségben.

A monitort az AGON by AOC biztosította számunkra. Köszönjük!

Kövess Minket!



Gamer szótár