A legújabb gamer termékek, és az e-sport is szóba került az ASUS ROG bemutatóján

A legújabb gamer termékek, és az e-sport is szóba került az ASUS ROG bemutatóján

A legújabb gépek mellett a közösségekkel is törődni szeretne a jövőben az ASUS.

Az ASUS, az Experience Day 2017 bemutatóján fedett fel néhány, gamereknek szánt újdonságot, -a hardverek mellett pedig szóba került az e-sport is.

A rendezvényen több téma ill. termék mellett az egyik főszerepet a ROG és a ROG Strix kapta. A Republic of Gamers célja hogy megmutassa; mindenkiben ott lakozik a gamer, mindegy, hogy rövid időre ül le játszani, vagy órákat, heteket tölt a számítógép előtt. Mi sem mutatja jobban szándékaikat, hogy 2016 és 17 között összesen 2095 díjat zsebeltek be ezzel a termékcsaláddal, és PC-s vonalon ez az első számú brand.

Hang terén a Fusion fejhallgatók megjelenése az egyik legnagyobb újdonság, amelyből egyelőre egyféle lesz kapható az itthoni piacon, de hamarosan várható a komolyabb és profibb felszereltségű fajták érkezése is. A HiFi szintű erősítővel bővített, exkluzív légáteresztő képességgel bíró Fusion 300 gamer fülesek a belépőszintet képviselik. Várható az 500 és a 700 színrelépése is a közeljövőben.

Monitorok terén a Swift hajlított szörnyetegéről hullott le a lepel. A PG35VQ jelzésű kijelző 27 colos átmérőt kapott, HDR Tech, Quantum Dot technológiával érkezik és 200Hz-es frissítésre képes.HDR: Magas dinamikatartományt jelent, és alapvetően jobb kontrasztot, amelyet elsősorban a játékoknál élvezhetünk. A nagyobb fényerőszint, és szélesebb színpaletta még élethűbbé teszi a látványt, -legyen szó játékokról vagy filmekről. Mivel a szemünk a világosabb fehéreket és sötétebb feketéket jobban érzékel, ezért a TV-nél sokkal jobb megjelenítésre képes, a HDR pedig még ezen is javít. 

Quantum Dot: A "kvantumpont" elnevezés egyébként jelen esetben nem marketingfogás, a nanokristályok fényemissziós képessége valóban kvantumfizikai alapokon nyugszik, azok úgynevezett sávrés energiájának függvénye. Utóbbi fordítottan arányos a kristály méretének négyzetével - ebből adódóan, az adott quantum dot mérete határozza meg az általa sugárzott fény színét. Általában elmondható, hogy a nanokristály növekedésével a kibocsátott fotonok energiája is növekszik - ezáltal pedig a létrejött fény színe is változik.

A streamereknek egy saját mikrofonnal is előállt a gyártó, -de senkit ne tévesszen meg a formája, ez nem egy borotva.

Láthattunk még abszolút felső kategóriás alaplapokat is, melyeket már nem csak a gamerek nyúzhatják teljes biztonsággal, ugyanis a Rampage lapokat egyenesen a kíméletlen tuningosoknak szánták, szinte bármit megtehetünk vele, hogy növeljük a gépünk teljesítményét.A ROG Strix az e-sportolóknak 2 új verzióval is előállt laptopok terén:

  • SCAR Edition: FPS-re szánt (WASD külön megvilágítást kap, 120-144hzes kijelző)
  • Hero Edition: MOBA-ra szánt (QWER külön megvilágítást kap, 120hz-es kijelző)

Ezek alatt egyébként egy erőteljes GL503-as vas dolgozik, melyben 1060-as videokártya és a 7. generációs processzorok találhatóak.

A végére maradt egy igazi vadállat, egy extravékony notebook, a Zephyrus, melyben a 1080-as VGA mellett a legerősebb processzorok dolgoznak. Egy újfajta hűtéstechnikának köszönhetően minden más vetélytársánál hűvösebb marad a gép még a játékok alatt is. Lényege, hogy a gép felnyitása után a fenéklemeznél kinyílva a laptop kitámasztja magát, íly módon -az itt megjelenő extra szellőzésnek köszönhetően- megfelelő hőmérsékleten tartja a hardvereket a rendszer.Néhány szó esett a ROG Mastersről is, mely a vállalat saját e-sport sorozata. Külföldön CS:GO-ban már több állomása is volt (USA, Németország, Ázsia) és igen nagy sikernek örvendett. Az egyik legjobb hír, hogy a cég elgondolkozik az itthoni lehetőségekről, és nem tartják kizártnak a 2018-as magyar verseny megrendezését. Miután a hazai League of Legends versenyeket támogatják, nem kizárt a CS:GO bajnokság megjelenése sem.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.