Hogyan legyél eredményes játékos? 2. rész

Hogyan legyél eredményes játékos? 2. rész

Az előző cikk az alapokról szólt, de most jöjjön néhány olyan tipp, ami a gyakorlatban is használható segítséget ad!

Az előző cikkben az alapokról írtam, de most néhány gyakorlati tippet szeretnék adni ahhoz, hogy eredményesebb játékos lehess.

Hogyan legyél eredményes játékos?

Ha eredményesebb játékos szeretnél lenni, akkor mindenképp érdemes lehet megfontolnod ezeket a tippeket!

Legyél te a középpontban

Mondhatjuk alapvetésnek, hogy mindig érdemes a pálya közepére mozogni, hiszen onnan mindkét oldalra rálátsz, ami nemcsak a sebzéseden, de az assist sebzéseden is javíthat. Talán erre a legjobb példa Prokhorovka, hiszen középről rálátsz az 1-2-es vonalra, a dombra és egyúttal a középen játszó ellenséget is felderíted, amiket ha a csapattársaid eltalálnak, akkor máris összeszedtél némi assist sebzést.

Szeretném, ha észrevennétek, hogy a főcím nem az, hogy mindig menj középre, hanem az, hogy legyél te a középpontban. Ha például Steppesen játszol, akkor vagy az 1-2-es vonalra vagy a 8-9-es vonalra kell menned, nyilván attól függően, hogy a csapatod merre mozog, illetve hogy potenciálisan hol jutsz több sebzéshez. Ugyanígy Westfielden csak akkor érdemes a városba mozognod, hogy az ellenségnél sok könnyű/közepes tank van, amik a J-K sorra mennek majd, így te a városból majd oldalba tudod lőni őket. Ellenkező esetben az A-B sorra kell menned és a nehéz tankokkal harcolni, ha lehetséges. (Nyilván egy könnyű tanktól senki sem vár el ilyesmi.)

A gyengékkel kezdj

Bár biztos jó érzés lenyomni egyedül egy Maust, de ha lehetőséged van a Maus helyett elbánni két Királytigrissel, akkor inkább az utóbbit válaszd, mert ugyanannyi kiosztott sebzés mellett máris kétszer több ellenséget derítettél fel és persze kétszer több tankot semmisítettél meg. Se a WN8, se a játékbeli statisztika, de még a kiválóságjel kalkulátor sem veszi figyelembe, hogy milyen szintű tankokkal bántál el, hiszen csak a nyers értékeket figyeli mindhárom.

Ugyanígy ha egymás mellett van két olyan célpont, amik közül az egyik egy igazán jól páncélozott monstrum, például egy Type 4 Heavy, a másik pedig egy papír tank, mint például egy M103, akkor mindenképp érdemesebb azt a tankot választani, amibe könnyebb sebezni.

Két tankot egy lövéssel

Úgy gondolom a cél mindenkinél az, hogy minél több sebzést tudjon kiosztani minél rövidebb időn belül, és ilyenkor jön jól, ha észben tartod, hogy két tankot is megsemmisíthetsz egy lövedékkel egyszerre. A trükk az, hogy az egyik tankot leütközöd, miközben a másikat kilövöd.

Hagyd a másikat hibázni

Ahogy a legelső pontnál, úgy itt is szeretném kiemelni a cím jelentőségét, ugyanis nemcsak az ellenséget, de néha a csapattársakat is hagyni kell hibázni. Az egész a HP menedzsmentről szól. Ha van rá lehetőséged, akkor csak az oldaladat mutasd (sidescrape), csak a tornyodat dugd ki (hull down) és így tovább. Az ellenfél talán ellövi magát, lepattan és máris ott a lehetőség a sebzésre, miközben te szinte semmi HP-t sem vesztettél.

Lehet, hogy a csapattársad kiront az ellenségre, felveszi a sebzést, míg te a háttérből könnyedén lődözhetsz. Ha a csapattársad hibázik, akkor hagyd neki, mert a csapattárs hibájából is lehet előnyt kovácsolni.

A piszkos trükkök

Néha lehet, hogy több lépéssel is előre kell gondolkoznod. Tegyük fel, hogy egy Skorpion G-t vezetsz, a csapattársaid éppen foglalják a bázist, míg egy ellenséges közepes tank 800 HP-val éppen igyekszik vissza, hogy összehozza a decapet. Mivel látod, hogy ti álltok jobban és az ellenségben még sok lelőhető HP van, akkor nem lövöd meg az ellenséges közepes tankot, hiszen ha eltalálnád már nem biztos, hogy megoldaná a helyzetet, ezért hagyod, hogy decapeljen, majd ezt követően lelövöd és akár a megmaradt tankokba is beleeresztesz párat.

Ez a manőver statisztikai értelemben sokat dobhat az értékeiden, bár egy piszkos trükkről van szó, hiszen a csapattársaidat áldozod be a plusz sebzésért.

Foglald és védd a bázist hatékonyabban

A legtöbben annyit hoznak ki a foglalásból vagy épp a védekezésből, hogy gyorsan beugranak és megpróbálják behúzni a bázist, vagy visszarohannak és azonnal visszalövik a foglalást, de ebből is sokkal többet ki lehet hozni.

Ha van lehetőséged foglalni, de egyúttal az ellenséggel is el szeretnél bánni - azaz nem olyan helyzetekről van szó, ahol az ellenfél még 15 tankkal életben van, míg tőletek már csak te élsz -, akkor érdemes lehet beállni egy roncs mögé vagy becsalni a lassú tüzért, tankvadászt vagy nehéz tankot a foglalókörbe és eljátszani vele.

Például beállsz egy roncs mögé, s míg a tankvadász arra vár, hogy kidugd az orrodat, addig te lazán foglalsz, majd a végén végzel vele. Másik példa, hogy becsalod a foglalókörbe a tankvadászt, de ahelyett, hogy rögtön megölnéd megkerülöd és csak a láncát lövöd le újra és újra, majd a végén kivégzed.

Bázisvédésnél pedig felesleges azonnal megölni az ellenséget. Ha vársz egy kicsit, akkor sokkal több pontot tudsz visszalőni. Például ha egy autoloader tankkal szeretnéd visszalőni a foglalást, akkor felesleges egyszerre ellőnöd az összes lövedékedet. Jobban jársz, ha vársz a lövések között 10-15 másodpercet és máris rengeteg pontot kapsz bázisvédésért, miközben ugyanannyit sebeztél, mintha rögtön megsemmisítetted volna az ellenfelet.

Nem utolsó sorban könnyen lehet, hogy egy autoloader tankkal nem tudod a bázist megvédeni többszörös túlerővel szemben, mert rosszul jön ki a lépés az újratárazás miatt, ezért időhúzás szempontjából sem rossz a fentebb ismertetett technikát alkalmazni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.