Hogyan használhatjuk a leghatékonyabban az olasz tankjainkat?

Hogyan használhatjuk a leghatékonyabban az olasz tankjainkat?

Ebben a cikkben összeszedtük nektek mindazt, amit érdemes észben tartani olyankor, amikor beülsz a frissen vásárolt olasz tankod volánja mögé.

Az olasz tankok töltése mechanizmusa elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet, de egy-két csata alatt könnyen bele lehet tanulni. Van azonban pár olyan információ, amit érdemes észben tartani, ha igazán effektívek szeretnénk lenni velük a harcmezőn. A cikkben a Progetto M35 mod 46-ot vesszük alapul, mivel leginkább csak erről a tankról rendelkezünk jelenleg konkrét információkkal.

Elkezdődött a Progetto M35 mod 46 tesztelése!

A mai frissítéssel módosították a Progetto egyes paramétereit, illetve a tesztelése is kezdetét vette, így videókra és streamekre holnap számíthattok!

Szereld fel okosan!

Személy szerint a legtöbb tankomon a töltésgyorsító - optika - stabilizátor szentháromságot használom, de az olasz tankoknál érdemes lehet a stabilizátort ventilátorra cserélni, illetve a legénység képességeinél is minél hamarabb elérni a 100%-os testvériség képessége. Ezenfelül mindent felhelyezhetünk rá, ami javít a töltési időnkön. Ilyen például a pótellátmány és a harci utasítások. Miért is fontos ez?

A lövegünk töltési idejét a fent említett eszközökkel jelentős mértékben lecsökkenthetjük, ami hatalmas előnyt jelent olyan helyzetekben, amikor egylövetű módban használod a tankod. Ha nincs képesség, modul, fogyócikk vagy épp harci utasítás a tankunkon, akkor az első lövedéket 12 másodperc, a másodikat 9 másodperc, a harmadikat pedig 8 másodperc alatt tölti be. Amennyiben minden említett lehetőséget kihasználunk, úgy az első lövedéket 9,23 másodperc, míg az utolsót 6,15 másodperc alatt tölthetjük be.

Mikor használjuk a tankunkat egylövetű módban?

Fontos megjegyezni, hogy az egylövetű módnak csak akkor van értelme, ha mindhárom lövedék be van töltve, hiszen így egy-egy lövedéket valahol 6,15-8 másodperc alatt töltünk majd be, és a következő esetekben igazán hasznos így használni a tankunkat:

  1. Az ellenfél messze van. Ha az ellenfél épp felderítő tankkal futkorászik előttünk vagy tudjuk, hogy ráérünk lőni, akkor érdemes egylövetű üzemmódban lőni, hiszen így magasabb DPM értéket érhetünk el.
  2. Az ellenfél közel van, de nincs 720 HP alatt. Amennyiben közelharcot vívunk, de ellenfelünk nincs 720 HP alatt, akkor mindenképp érdemes egészen addig egylövetű üzemmódban játszani, ameddig az életereje 720 pont alá nem csökken.

Mikor használjuk a tankunkat táras módban?

Lövés után a Progetto lövegével akár 2 másodpercenként is lőhetünk, és ekkor természetesen táras módról beszélünk. Mikor van értelme ennek?

  1. Az ellenfél messze van, de sejthető, hogy pár másodpercen belül eltűnik vagy akár el is tűnt. Ilyenkor természetesen abban van a legtöbb ráció, hogy a lehető legrövidebb idő alatt annyi lövést leadjunk rá, amennyit csak tudunk, hiszen 6 másodperc múlva már talán egészen máshol bukkan fel.
  2. Az ellenfél közel van, ráadásul kevesebb, mint 720 HP-ja van. Ilyenkor triviális, hogy nem akarunk 12,3 másodpercet várni a töltésünkre, hanem minél hamarabb, csupán 4 másodperc leforgása alatt lelőni nullára.
  3. Valamilyen oknál fogva meg szeretnénk akadályozni, hogy beérjen a fedezék mögé vagy csak szeretnénk korrigálni egy korábban elrontott lövésünket. Bár ez a pont talán feleslegesnek tűnhet, de a Progetto meglepően szép mentéseket tesz lehetővé ennek a speciális mechanizmusnak köszönhetően.

Az összes olasz jármű:

Hátulütők és gyakran ismételt kérdések

Fontos odafigyelni arra, hogy a váltás az egylövetű és a táras mód között leginkább a játékos ügyességén múlik majd, magyarul nem tudsz, illetve nem kell váltanod külön a két mód között, mint például a svéd tankoknál, hiszen minden automatikusan működik. A lövés után dönthetsz, hogy leghamarabb 2 másodperc múlva ellövöd a második lövedékedet is, vagy vársz 6-8 másodpercet arra, hogy újratöltsön a löveged. Itt arra kell figyelni, hogy ha úgy döntesz, hogy egylövetű módban maradsz, akkor ne nyomd meg idő előtt a bal egérgombot, hiszen lehet, hogy idő előtt tüzelsz majd, amivel értékes másodperceket veszíthetsz. Tegyük fel, hogy ellőtted magad a 0. másodpercben és a táras üzemmódnak hála a 2. másodpercben tüzelhetsz, de te úgy döntesz, hogy megvárod a teljes töltési időt, ami a 8. másodpercben történik meg. Ha kapkodsz, és a 8. másodperc előtt akár egy századmásodperccel előbb nyomod meg a gombot, akkor egyrészt körülbelül 6 másodperc töltést kidobtál az ablakon, ráadásul az egylövetű módnak is búcsút mondhatsz, mert a második lövedéket sokkal lassabban tölti majd be a legénység.

Ha lőszertípust szeretnél váltani, akkor lényeges tudnod, hogy az egész tárat kicseréli a legénység azon nyomban, hogy duplán kattintottál a lőszerváltásra, ezért tanácsost ezt olyankor használni, amikor üresjárat van, tehát ráérsz tölteni, vagy olyankor, amikor az összes lövedékedet ellőtted és mindenképp egy teljes töltési időt végig kéne várnod.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.