Horribilis összeget fektet a Tencent a Bluehole-ba

Horribilis összeget fektet a Tencent a Bluehole-ba

Ezúttal 470 millió dollárt, amivel a kínai cég kezd ijesztő méreteket ölteni.

Nem titok, hogy a játékipar jelenlegi egyik legnagyobb cége a Tencent, ami Kínából elindulva lassan meghódítja a világot és jelenleg 580 milliárd dollárt ér a komplett vállalat. Olyan cégekben van részesedése a Tencentnek, mint az Epic Games, a Riot, a Ubisoft, az Activison Blizzard vagy éppen a Supercell. A Riot 2015-től már teljesen a kínai óriás vállalaté lett, míg 2016-ban 8.6 milliárd dollárt fizettek a Supercell tulajdonosainak egy 84,3%-os többségi részesedésért. Nemrégiben a Fortnite is kapott tőlük 15 millió dollárt, ami aprópénznek tűnhet amellett, amit állítólag a koreai cég kap majd. A Korean Herald szerint körülbelül 470 millió dollárt (!) fektetnének a Bluehole-ba, ami 10%-os részesedést jelentene a Tencentnek a már meglévő 1,5% mellett, ami 2017-ben vettek meg. Ez az üzlet a Bluehole második legnagyobb tulajdonosává tenné a kínai gigacéget.

Így nőtt az évek során Kína és a világ egyik legnagyobb Holding cége

A Battle Royale felemelkedése és a PUBG egészen elképesztőt dobott a Bluehole számain. Tavaly március 23 óta a koreai cég kevesebb, mint egy év alatt bekerült Dél-Korea legnagyobb játékokkal foglalkozó cégei közé. A Bluehole persze nem véletlen szeretne még nagyobb részesedést kínálni a Tencentnek, hiszen a játék hivatalos mobilos verzióját már a kezdetektől a kínai cég csinálja, méghozzá annyira jól, hogy szeretnék megtartani a kiváló kapcsolatot a két vállalat között, legalábbis egy névtelen koreai forrás szerint. Ha a jövőben megszerezné a Bluehole nagy részét a Tencent az már tényleg azt jelentené, hogy a világ játékiparának nagy részét ők uralják, hiszen mint említettük a Riotnál, az Epic Games-nél és az Activision Blizzard-nál is hatalmas százalékú részesedéssel rendelkeznek.

A PUBG szempontjából nem tudni, hogy mennyiben tenne jót a játéknak, ha a kínai cég jobban beleszólhatna a fejlesztésbe, de közös érdekük, hogy a játék továbbra is népszerű legyen, hiszen üres ígéretekbe és egy hamarosan kihaló játékba nem fektetne egy ekkora összeget a Tencent.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!